Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Cupa României: Oltenii, performerii turului optimilorMarian Burlacu / SportPictures.eu
28 Sep 2016

Cupa României: Oltenii, performerii turului optimilor

Cele șase echipe care se luptă în optimile de finală ale Cupei României la baschet masculin s-au întâlnit astăzi în manșa tur. La Sibiu și Timișoara gazdele s-au impus detașat, la 18 și respectiv 27 de puncte față de echipele vizitatoare, singura victorie în deplasare aparținând celor de la SCM U Craiova în deplasarea scurtă de la Pitești.

Elevii lui Vladimir Vuksanovic, cu Jamar Abrams (23 de puncte) și Marko Marinovic (17 puncte, 6 assist-uri) în mare formă, au luat o opțiune importantă pentru calificarea în sferturi după ce au învins în Trivale.

Dinamo București nu a putut face mai mult în deplasarea din sala ”Transilvania” din Sibiu, fiind nevoiți să abordeze meciul retur cu un handicap serios, având în vedere că echipa antrenată de Dan Fleșeriu a etalat un joc solid în care au excelat Bogdan Popescu (19 puncte) și Marcel Davis (18 puncte).

BC SCM Timișoara se poate gândi la adversarul din sferturi după ce i-au martelat pe băimăreni în întâlnirea de pe malurile Begăi. Marko Cakarevic, cu 18 puncte, 6 recuperări și 4 assist-uri, a fost MVP-ul meciului în care de la oaspeți s-a remarcat Milos Macura, autor a 17 puncte și 4 recuperări.

 

Iată rezultatele înregistrate:

BC CSU Sibiu - Dinamo București  94:76 (47:34)

BC SCM Timișoara - BCM Olimpic Baia Mare  96:69 (49:25)

BCM U Pitești - SCM U Craiova  77:81 (40:44)

 

Returul se va juca miercuri, 5 octombrie, învingătoarele dublei manșe urmând a se califica în sferturile de finală, unde sunt deja calificate cele patru reprezentante ale României în cupele europene – CSM CSU Oradea, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, BC Mureș Tg.Mureș și Steaua CSM Eximbank – și CS Phoenix Galați, calificată fără joc datorită retragerii celor de la CSM Ploiești.

Alte știri din Baschet