Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Judecata copiilorRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Iun 2020

Cupa României: Judecata copiilor

Dinamo a jost ”judecată” de juniorii celor de la FCSB în varianta de Cupă a României a derby-ului. Înfrângerea la scor de forfait în fața rivalilor roș-albaștri i-a îndepărtat dramatic pe dinamoviști de ultimul trofeu la care mai puteau spera în acest sezon și doar o minune în returul de peste două săptămâni i-ar putea menține pe linia de plutire a moralului.

Lipsa spectatorilor din tribune i-a lăsat pe elevii lui Adrian Mihalcea fără o viteză în cursa contra eternei rivale care a venit în Ștefan cel Mare fără 9 jucători accidentați, cu juniorul Pantea în primul ”11” și cu o bancă de rezerve compusă din șase jucători de la tineret. Cu toate acestea, FCSB a dictat ritmul pe tot parcursul jocului în fața unei linii de mijloc a lui Dinamo prea lentă și previzibilă.

Contrele rapide ale roș-albaștrilor purtate pe vârfurile de lance Adi Popa și Adi Petre au descumpănit inerta defensivă mereu aflată cu un tempo în urma adversarilor au adus prima modificare a scorului în minutul 32: Adi Popa a pătruns din flancul stâng și l-a întors pe Kilyen în colțul careului mic pentru a șuta apoi la colțul scurt, fără șanse pentru Piscitelli. Cu Montini și Moldoveanu aruncați în luptă în avanposturi după pauză, Dinamo este un pic mai prezentă în jumătatea adversă și ratează două ocazii importante în minutele 48, șut Ricardo Grigore peste transversală, și 63, balon trimis de Robert Moldoveanu pe direcția lui Vlad. După o mulțime de ocazii la poarta lui Piscitelli, golul 2 cade în minutul 74 după o nouă acțiune de contraatac: Olaru îl lansează pe Dumitru care pleacă exact de pe linia de la centrul terenului, pătrunde în careul de 16 metri și șutează din unghi în pieptul portarului, balonul revine la el, trage în blocajul lui Ricardo Grigore, recuperează balonul și are timp să privească spre coechipieri și îl găsește pe Olaru la 16 metri, iar mijlocașul are timp să preia și să marcheze cu un șut la rădăcina barei din stânga lui Piscitelli. A fost o fază ce a surprins esența expresiei formației dinamoviste din această seară. Și ca seara să fie complet catastrofală, golul 3 a venit în minutul 82 după o fază în care Ricardo Grigore și Mihai Popescu nu au putut atinge balonul degajat de Vlad din propriul careu pe direcție centrală pentru Dumitru, care a pivotat cu balonul la picior la 16 metri și l-a învins pe Piscitelli cu un șut la firul ierbii.

0-3 și Dinamo se află în fața unei misiuni aproape imposibile în returul de peste două săptămâni de pe Arena Națională.

 

Dinamo București - FCSB 0-3 (0-1)

Au marcat: Ad. Popa (min. 32), Olaru (min. 74), C. Dumitru (min. 82)

Dinamo București (antrenor Adrian Mihalcea): Piscitelli – Kilyen (min. 71 Bani), M. Popescu, R. Grigore, Skovajsa – Mrzljak (min. 75 I. Filip), Răuță (min. 46 Montini) – Sorescu, Fabbrini, V. Lazăr (min. 80 Mihaiu) – D. Popa (min. 46 R. Moldoveanu)

FCSB (antrenor Bogdan Vintilă): A. Vlad – Crețu, Miron, I. Cristea, Pantea – Vînă, Ov. Popescu, D. Olaru (min. 76 Ov. Perianu) – Moruțan, Ad. Petre (min. 72 A. Niță), Ad. Popa (min. 60 C. Dumitru)

Alte știri din Fotbal