Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: FC Botoşani completează careul semifinalistelorIonut Tabultoc / SportPictures.eu
13 Mar 2018

Cupa României: FC Botoşani completează careul semifinalistelor

”Jocul nu e greu/Pe ape” spun versurile unei melodii a formației Iris, însă cu siguranță Cristi Minculescu și colegii săi nu s-au gândit că vor fi contraziși brutal de realitatea României din anul 2018. Pe un teren pe care cu puțin efort se și putea înota, FC Botoșani și CSM Poli Iași s-au duelat pentru un loc între ultimele patru formații care se vor lupta pentru Cupa României.

Amânat din cauza codului portocaliu de ger, meciul a beneficiat din plin de capriciile primăverii, ploaia care a măturat întreaga țară afectând gazonul terenului botoșenean și orice tentativă de spectacol a fost înăbușită în fașă.

Centrările și reluările din prima au fost soluții, așa cum a fost în minutul 5, când Roman a fost la serviciu și Golofca a adus primele emoții la poarta lui Rusu, dar reluarea atacantului botoșenean nu a prins cadrul porții, și în minutul 27, când Golofca a centrat pentru reluarea cu capul a lui Golubovic. Zece minute mai târziu Mihai Roman a avut noroc și apa din gazon nu i-a oprit balonul la acțiunea de contraatac încheiată cu un șut periculos, dar pe lângă poarta ieșeană.

Golofca și Achim au ocazii la poarta lui Rusu în startul reprizei secunde, apoi Jo Santos a semnat prima ocazie a oaspeților în minutul 53 cu un șut din lovitură liberă respins acrobatic de Pap. Golubovic ratează cea mai mare ocazie a meciului patru minute mai târziu când reia neinspirat în portarul ieșenilor o minge respinsă de Rusu în față, bosniacul reușind deschiderea scorului atunci când toată lumea se pregătea de prelungiri. Un corner de pe partea stângă executat de Roman aduce mingea în careul oaspeților, ajunge la vârful botoșenean care șutează din 12 metri și îl învinge pe Rusu. Efuziunea din tribune s-a terminat rapid, Andrei Cristea egalând imediat după reluarea jocului cu un șut la colțul lung din interiorul careului.

Până la urmă s-a intrat în prelungiri, abrupt, cu un penalty acordat pentru o ținere de tricou a lui Platini la Cucu, iar Mihai Roman a dus scorul la 2-1, apoi scorul este din nou egalat de ieșeni în primul minut al reprizei secunde a prelungirilor prin același Andrei Cristea, atent la respingerea în transversală făcută de Pap a mingiei șutate din lovitură liberă de Cioinac. Trei minute mai târziu, arbitrul George Găman a acordat din nou penalty pentru gazde la o intervenție a lui Rusu asupra lui Roman, iar Axente a transformat, dar portarul ieșean a fost pe minge și cu mai mult noroc ar fi putut para lovitura. Andrei Cristea nu a reușit și al treilea gol și partida se încheie cu scorul FC Botoșani - CSM Poli Iași 3-2 (0-0, 1-1), echipa gazdă alăturându-se echipelor Gaz Metan Mediaş, AFC Hermannstadt şi CS U Craiova în semifinalele Cupei României.

 

FC Botoșani (antrenor Costel Enache): Pap - Unguruşan, Burcă, A. Miron, Acsinte - Tincu, Oaidă (min. 108 Moruţan) - M. Roman, V. Achim (min. 74 Cucu), Golofca - Golubovic (min. 108 Axente)

CSM Poli Iași (antrenor Flavius Stoican): Rusu - Bosoi, Frăsinescu, Cioinac, Bădic (min. 97 A. Zaharia) - Chelaru, Qaka - Platini, Jo Santos (min. 84 Sin), Pedro Mendes (min. 75 A. Cristea) - Kizito (min. 90+2 Jagodinskis)

Alte știri din Fotbal