Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa României: Dobrogea Sud și Politehnica Timișoara luptă mâine pentru trofeuSportPictures.eu
17 Mar 2018

Cupa României: Dobrogea Sud și Politehnica Timișoara luptă mâine pentru trofeu

Sala Sporturilor din Constanța a găzduit astăzi semifinalele Cupei României Fan Courier la handbal masculin, ediția 2017/2018. Turneul Final Four a oferit celor prezenți și telespectatorilor canalului Digi Sport 2 două meciuri spectaculoase, cu o doză de dramatism demnă de stadiul competiției.

Prima întâlnire le-a adus față în față pe Politehnica Timișoara și Minaur Baia Mare, studenții timișoreni plecând ca favoriți în fața băimărenilor.

Cu toate acestea, am avut parte de un meci echilibrat în care bănățenii au avut un avans de trei goluri – 12:9, 18:15, 21:18 – și cu contribuția portarului Savic, însă maramureșenii au întors rezultatul cu 9 minute înainte de final, conducând cu două goluri 25:23. Elevii lui Pero Milosevic au egalat la 26 în minutul 56, apoi a fost rândul maramureșenilor să egaleze la 28 în minutul 58, dar bănățenii au controlat ultimele două minute și după ce au înscris prin Orbovic au fost salvați din nou de Savic cu o intervenție capitală la acțiunea lui Haiduc și au înscris golul decisiv prin căpitanul Fenici.

În partida cap de afiș a zilei, CSA Steaua București și echipa gazdă HC Dobrogea Sud au oferit un spectacol tensionat la care au contribuit și arbitrii Harabagiu și Stănescu, ale căror decizii au fost în unele cazuri contestabile. Nu mai puțin de 12 eliminări de 2 minute, două cartonașe roșii și un cartonaș albastru pentru Steaua, respectiv 8 eliminări pentru gazde au asezonat un spectacol handbalistic de altfel de calitate.

Perioada de tatonare din începutul de meci a fost suprimată de constănțeni, care s-au desprins decisiv în partidă de la 3:3 la 8:3 pe fondul unor ratări succesive ale lui Johansson, Vegar, Mihalcea și Talaș. Porniți în urmărirea gazdelor, roș-albaștrii au revenit până la 11:9, dar două eliminări succesive la Talaș și Georgescu le-au permis dobrogenilor să refacă fără probleme diferența de cinci goluri, 14:9.

Repriza secundă a început cu un nou forcing al băieților lui Ovidiu Mihăilă, dar după ce au adus diferența la minim, 15:14 și 18:17 în inferioritate, Harabagiu și Stănescu au dictat a treia eliminare pentru Talaș la un fault de joc și, simultan, eliminarea portarului Stănescu pentru proteste. La un minut distanță a fost eliminat și Aslanian, astfel încât Steaua a fost nevoită să evolueze un minut în trei jucători de câmp, situație în care constănțenii s-au desprins din nou la cinci lungimi avans 22:17 în minutul 54. Finalul nu a adus nimic spectaculos, astfel încât HC Dobrogea Sud se califică în finala de mâine în care va întâlni Politehnica Timișoara.

 

Rezultatele semifinalelor:

Politehnica Timișoara - Minaur Baia Mare  30:28 (15:13)

CSA Steaua București - HC Dobrogea Sud  26:30 (10:14)

 

Programul de mâine este următorul:

Finala mică, ora 13:30

CSA Steaua București - Minaur Baia Mare

Finala, ora 16:30

Politehnica Timișoara - HC Dobrogea Sud

Alte știri din Handbal