Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Dinamo, prima finalistăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Apr 2016

Cupa României: Dinamo, prima finalistă

După meciul nul din turul semifinalei de cupă a României contra celor de la Steaua, Dinamo a punctat de două ori pentru un egal cu goluri ce le-a asigurat califivcarea în finala competiției.

Steaua a avut o viteză în plus în startul partidei și o idee a lui Stanciu s-a convertit în golul lui Enache din minutul 17, când decarul stelist l-a găsit pe fostul jucător al Astrei cu o pasă printre fundașii dinamoviști, iar acesta a finalizat cu un șut la colțul scurt. Zece minute mai târziu Chipciu preia și pivotează în centrul careului advers, dar este blocat de Cerniauskas, ieșit inspirat dintre buturi, apoi Ekeng este gata de a da replica cu o pătrundere periculoasă în minutul 39, dar se împiedică în careul lui Cojocaru și mingea iese în aut de poartă. Echilibrul partidei s-a rupt în minutul 42, Bourceanu fiind eliminat după un cot aplicat în gât lui Gnohere, în urma căruia atacantul lui Dinamo a rămas întins pe teren și și-a pierdut cunoștința.

Imediat după pauză, în minutul 51 Ekeng prinde un șut de zile mari de la 25 de metri de poarta lui Cojocaru și catapultează mingea în plasă în apropierea vinclului fără ca portarul stelist să schițeze vreun gest. În numai 70 de secunde Steaua revine la conducere pe tabelă cu ajutorul nou-intratului Adi Popa, care la prima atingere de balon preia de lângă Corbu, urcă pe partea dreaptă și șutează, iar pe respingerea lui Cerniauskas Chipciu a reluat din cădere și a trimis în plasă. Terenul se înclină din nou spre poarta lui Cojocaru și dominarea dinamovistă se concretizează în minutul 75: Puljic a reluat nestingherit în plasă o minge trimisă inițial în bară de Marc, apoi șutată de Essombe și respinsă de Cojocaru.

Ritmul ultimelor minute este unul alert, cu ocazii la ambele porți, dar partida se încheie Steaua – Dinamo 2-2 (1-0). Dinamo se califică, astfel, datorită golurilor marcate în deplasare și joacă anul acesta cea de-a 24-a finală de Cupă a României în căutarea celui de-al 14-lea trofeu.

 

Steaua (antrenor Laurenţiu Reghecampf): Cojocaru - Enache, Tamaş, Varela, Momcilovic - Kharja, Bourceanu - Chipciu, Stanciu (min. 52 Adi Popa), Hamroun (min. 66 Tade) - Marica (min. 46 L. Filip)

Dinamo (antrenor Mircea Rednic): Cerniauskas - Hanca (min. 72 Essombe), Marc, Puljic, St. Filip (min. 12 Corbu) - Ekeng, Mevlja - Rotariu, Palic, Lazăr (min. 56 Romario) - Gnohere

Alte știri din Fotbal