Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa României: Dinamo București câștigă ediția 2016-2017Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Mai 2017

Cupa României: Dinamo București câștigă ediția 2016-2017

Ziua finalelor din turneul Final Four al Cupei României la handbal masculin a fost o ocazie pentru fiecare dintre cele patru combatante de a-și evalua adversarele din semifinalele campionatului.

În sala ”Olimpia” din Ploiești ziua au deschis-o AHC Potaissa Turda și CSM București, cele care miercuri au jucat primul meci din seria de maxim trei ale semifinalei. Dacă turdenii au folosit atunci avantajul dat de terenul propriu, astăzi ”tigrii” s-au impus pe teren neutru într-un meci disputat, e adevărat, într-o atmosferă mai relaxată. Încheiate la egalitate, 15:15, primele 30 de minute au avut echipa bucureșteană la cârmă, însă turdenii au reușit egalarea pe final. Partea a doua a jocului a fost controlată mai bine de ”tigri”, elevii lui Zvonko Shundovski reușind în cele din urmă să se impună cu 33:29 și să ia un avantaj moral pentru meciul doi al semifinalei programat miercuri la București. Turdenii sunt acum concentrați pe o perioadă de două săptămâni de foc în care au de disputat posibil două meciuri cu CSM București pe 17 și 24 mai și cele două manșe ale finalei Cupei Challenge cu meciul tur în 21 mai la Lisabona cu Sporting și cel retur pe 27 mai la Cluj, în sala ”Horia Demian”.

Finala mare a adus față în față HC Dobrogea Sud și Dinamo București, protagonistele unei semifinale încinse în Liga Națională a cărui deznodământ se va afla joi în sala ”Dinamo”. Până atunci, în partida de astăzi s-a impus Dinamo la capătul unui joc în care elevii lui Eliodor Voica au revenit de la -6 și au făcut diferența după un final tensionat. Dacă ieri președintele Rudi Stănescu a strălucit în poarta constănțenilor, astăzi a fost rândul lui Dane Sijan, portarul sârb având o serie de intervenții de excepție care au menținut HC Dobrogea Sud în avantaj pe parcursul primelor 30 de minute. Pas cu pas, dobrogenii s-au desprins la cinci goluri 10:5 în minutul 17 și au mărit ecartul la șase 12:6 în minutul 21. Un time-out inspirat ales de Eliodor Voica și introducerea lui Grigoraș în poartă și Sajad Esteki în atac au avut darul să-i monteze pe elevii săi, care au redus din handicap până la 12:10 în minutul 27, dar constănțenii au stăvilit revenirea și au plecat la pauză în avantaj, scor 13:11. Chiar dacă s-au apropiat la un singur gol, 16:15, dinamoviștii nu au putut să egaleze decât în minutul 18, când tabela indica 18:18. Nervozitatea se instituie în rândul elevilor lui Aihan Omer și pe fondul unei duble superiorități Dinamo preia conducerea și se duc la 20:18 în minutul 20 și apoi se distanțează decisiv la trei goluri, încheind cu 23:21 și intrând în posesia celei de-a patra Cupe a României din istoria clubului.

 

Finala mică

CSM București - AHC Potaissa Turda  33:29 (15:15)

Finala Cupei României

Dinamo București - HC Dobrogea Sud  23:21 (11:13)

Alte știri din Handbal