Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Covăsnenii și-au antamat locul în finalăBogdan Balas / SportPictures.eu
24 Iun 2020

Cupa României: Covăsnenii și-au antamat locul în finală

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a obținut o victorie categorică în manșa tur a semifinalei cu Politehnica Iași disputată pe teren propriu și la adăpostul unui scor reconfortant, 5-1, privesc încrezători către meciul cu trofeul pe masă în care vor întâlni FCSB sau Dinamo.

Partida din această seară a început promițători pentru oaspeți, care au beneficiat în minutul 5 de un penalty la tragerea de tricou a lui Celea la Klimavicius, fază la care fundașul covăsnenilor a primit cartonaș galben, iar antrenorul Leo Grozavu a fost eliminat de arbitrul Ovidiu Hațeganu pentru proteste. Andrei Cristea a transformat, după care Politehnica a ieșit din joc sub presiunea formației gazdă. După bara lui Lorand Fulop din minutul 15, Achahbar aduce egalarea cu un șut plasat în dreapta lui Rusu după ce și-a întors scurt adversarii la limita careului mare.

Scorul de la pauză nu reflecta realitatea din teren, iar în partea a doua tabela a suferit o corecție severă ca expresie a ambiției gazdelor. Lorand Fulop aduce Sepsi OSK în avantaj în minutul 52 cu o lovitură de cap din 6 metri după centrarea fratelui său, apoi în minutul 70 Karanovici este aproape de 3-1, dar Rusu respinge cu vârful degetelor lovitura de cap a atacantului și balonul lovește bara. Achahbar, mijlocașul olandez venit în iarnă de la Dordrecht, a reușit dubla în minutul 75 după o pătrundere a lui Florin Ștefan și o pasă la 6 metri trimisă de pe linia de fund, apoi patru minute mai târziu Carnat șutează din unghi închis și, neatent, Rusu deviază balonul în propria poartă. Scorul final a fost stabilit de Karanovic în minutul 86 cu o lovitură de cap din 6 metri după centrarea perfectă de pe partea stângă trimisă de Ștefănescu.

5-1 și Sepsi OSK poate pierde calificarea în finală doar în cazul unei mari surprize, însă prestația solidă din ultimele două partide în care a înscris de 8 ori o recomandă ca favorită și în meciul retur.

 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe - Politehnica Iași 5-1 (1-1)

Au marcat: Achahbar (min. 25 și 75), L. Fulop (min. 52), Carnat (min. 79), Karanovic (min. 86)/A. Cristea (min. 5 pen.)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly – Carnat, Bouhenna, Celea, Fl. Ștefan – Velev (min. 46 I. Fulop, min. 68 C. Popescu), Vașvari – L. Fulop, Achahbar (min. 86 L. Kovacs), M. Ștefănescu – Safranko (min. 67 Karanovic)

Politehnica Iași (antrenor Mircea Rednic): Rusu – Rodny Lopes, Klimavicius, Mihalache, Onea – Popadiuc (min. 46 Platini), De Iriondo (min. 66 S. Șerban), Bourama, Horșia (min. 46 Grădinaru) – Chacana (min. 57 Omoh), A. Cristea (min. 59 Luckassen)

Alte știri din Fotbal