Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Cupa României: CSM Corona Brașov câștigă al treilea trofeuRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Dec 2020

Cupa României: CSM Corona Brașov câștigă al treilea trofeu

Trofeul ediției 2020 – 2021 a Cupei României la hochei pe gheață a revenit formației CSM Corona Brașov, o performanță pe care clubul din orașul de sub Tâmpa o așteaptă de șase ani. Organizată la Galați, competiția a fost singura care a acordat un trofeu în anul în curs și ambițiile au fost mari pentru toate competitoarele, în finala mică gazdele de la CSM Galați impunându-se în meciul de deschidere al zilei de astăzi contra celor de la ACSH Gheorgheni cu scorul de 3-2 (2-0, 1-1, 0-1).

Finala mare a adus față în față marile rivale CSM Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc, brașovenii câștigând cu 5-2 (3-0, 1-2, 1-0). "Lupii" au deschis scorul prin Oliver Damme-Malka în minutul 4:29 cu participarea lui Radim Valchar și Tomas Klempa, iar în minutul 6:37 Carlo Finucci a dublat avantajul cu contribuția decisivă a lui Balázs Gajdo. Scorul a luat proporții în minutul 13:53 când Péter Balázs a convertit o superioritate numerică, la fază contribuind Josh McFadden și Pavlo Borysenko.

Ciucanii au redus din diferență în minutul 25:44 prin Judd Blackwater, iar pe finalul reprizei secunde se marchează la ambele porți în interval de 20 de secunde. Deși în inferioritate, brașovenii au refăcut avantajul de trei lungimi în minutul 38:26 prin Tomas Klempa, însă ciucanii au revenit în minutul 38:46 cu reușita lui Tihamer Becze, la fază contribuind Denis Kulyash și Judd Blackwater și în ultima treime brașovenii au intrat în avantaj 4-2.

Apărându-se exact, brașovenii au închis adversarilor culoarele spre gol, iar în disperare de cauză, ciucanii și-au scos portarul în ultimele două minute pentru a ataca cu un jucător în plus. Radim Valchar a profitat de această situație și după ce a interceptat un puc a marcat în poarta goală, parafând victoria ce le aduce elevilor lui Dave MacQueen a treia Cupă a României din palmares.

Alte știri din Hochei