Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa României: CSM București câștigă al cincilea trofeuSorin Pana / SportPictures.eu
22 Mai 2022

Cupa României: CSM București câștigă al cincilea trofeu

CSM București a dominat repriza secundă a finalei disputate contra celor de la SCM Rm. Vâlcea și a intrat în posesia celui de-al cincilea trofeu al Cupei României la handbal feminin.

În Sala Sporturilor din Mioveni, gazda turneului Final Four al Cupei României la handbal feminin, cele două formații au venit astăzi după două semifinale diferite ca desfășurare. Vâlcencele au plătit tribut duelului de ieri cu Rapid, decis după patru reprize de prelungiri, în timp ce „tigroaicele” au trecut relativ ușor de Măgura Cisnădie. Acesta a fost motivul pentru care elevele lui Bent Dahl, care la pauză conduceau cu un gol, 15:14, au căzut total în partea a doua a jocului și de la 18:15 în minutul 33 s-au văzut conduse cu 26:19 la jumătatea reprizei. Diferența s-a menținut până la 32:25 când mai erau mai puțin de 2 minute de joc, pentru ca scorul final să fie 34:26, o victorie ce pare la pas a celor de la CSM București.

Neagu a fost cea mai bună marcatoare a învingătoarelor cu 12 reușite, fiind urmată de Arntzen, Aune și Carmen Martin cu câte 4, în timp ce pentru vâlcence Glibko a punctat de 6 ori.

Finala mică a avut mai mult suspans, Măgura Cisnădie reușind să se impună la limită în fața celor de la Rapid București. Giuleștencele conduceau cu 9:4 în minutul 16, dar la fel ca adversarele lor de ieri au pierdut apoi ritmul și le-au permis sibiencelor să preia inițiativa și să conducă ostilitățile până la final. Este a doua înfrângere consecutivă pe care o suferă giuleștencele, ele suferind doar 3 insuccese în campionat în acest sezon. Rezultatele fac extrem de atractiv finalul Ligii Florilor, care are programate ultimele două etape săptămâna viitoare.

 

Iată programul și rezultatele meciurilor turneului:

Sâmbătă, 21 mai

CSM București – Măgura Cisnădie  28:23 (14:11)

SCM Rm. Vâlcea – Rapid București  41:39 (12:17, 15:10, 14:12)

Duminică, 22 mai

Măgura Cisnădie – Rapid București  23:22 (10:10)

CSM București – SCM Rm. Vâlcea  34:26 (14:15)

Alte știri din Handbal