Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Cupa României: CSA Steaua se califică în sferturile de finalăStefan Constantin / SportPictures.eu
21 Nov 2019

Cupa României: CSA Steaua se califică în sferturile de finală

Primul meci al fazei I, a optimilor de finală a Cupei României la volei masculin s-a disputat în această seară în sala Regimentului de Gardă ”Mihai Viteazu” din Capitală între liderul seriei Est a Diviziei A2, CSA Steaua București și prim-divizionara Știința Explorări Baia Mare.

Diferența dintre eșaloane nu s-a văzut în joc, formația gazdă a acestei întâlniri, alcătuită numai din jucători români ca parte a planului de reconstrucție gândit de șefii clubului, a dominat primele două seturi. Meciul se părea către un deznodământ rapid din moment ce în setul al treilea militarii s-au distanțat la 10:3, însă zvâcnirea de orgoliu a maramureșenilor a dus la răsturnarea rezultatului de pe tabelă și încheierea setului cu avantaj minim de partea lor. Superioritatea oaspeților s-a manifestat și în prima jumătate a celui de-al patrulea act, când conduceau cu 13:8, însă elevii lui Silviu Oancea s-au mobilizat și au întors fantastic la 18:15, apoi au gestionat bine finalul de set.

Trăgătorul Cornel Ionuț Miron a adus 18 puncte formației roș-albastre cu 13 atacuri, 3 ași și 2 blocaje la fileu fiind urmat de Răzvan Baziliuc cu 12 puncte din 9 atacuri, 1 as și 2 blocaje la fileu.

În urma succesului obținut, CSA Steaua va evolua în faza a II-a a competiției, cea a sferturilor de finală, împotriva celor de la ACS Volei Municipal Zalău, un examen mai dificil decât cel de astăzi.

 

Iată programul fazei I:

Joi, 21 noiembrie

CSA Steaua București - CS Știința Explorări Baia Mare  3:1 (25:19, 25:22, 23:25, 25:21)

Vineri, 22 noiembrie

CS Unirea Dej - CSU Cluj

Duminică, 24 noiembrie

CSM Gloria Buzău - CSM Câmpia Turzii

CSU UV Timișoara este calificată direct în faza a II-a, ale căror partide se vor desfășura după următorul program:

Duminică, 1 decembrie

CSU UV Timișoara - CS Dinamo București   - se joacă la București

Sâmbătă, 21 decembrie

SCMU Craiova - CSM Gloria Buzău/CSM Câmpia Turzii

CSA Steaua București - ACS Volei Municipal Zalău

CS Unirea Dej/CSU Cluj - CSM Arcada Galați

Formațiile câștigătoare ale meciurilor din faza a II-a vor participa la turneul Final Four ce se va disputa în zilele de 9 și 10 mai 2020.

Alte știri din Volei