Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Cupa României: BC Mureș, calificare în ultimul minutRadu Rosca / SportPictures.eu
14 Ian 2016

Cupa României: BC Mureș, calificare în ultimul minut

Meci de infarct în Bănie în returul sfertului de finală dintre SCMU Craiova și BC Mureș Târgu Mureș. Sosiți cu un avantaj de 19 puncte după victoria 89:70 din prima manșă, disputată la Târgu Mureș, elevii tehnicianului Barnabas Szaszgaspar au fost puși sub presiune încă din start și au reușit să facă față pe parcursul primului sfert, încheiat cu avantaj minim de gazde 19:18.

După ce oltenii s-au distanțat la +9 (36:27) la jumătatea sfertului 2, mureșenii au intrat la pauza mare cu un handicap de 4 puncte, iar lucrurile păreau complicate pentru Burlacu & co. Două coșuri de 3 puncte semnate de Hargrove în primele 75 de secunde ale sfertului 3 au aruncat în aer sala polivalentă din Craiova și băieții lui Oliver Popovic se descătușează ducând diferența la 22 de puncte la finalul sfertului 3.

Mureșenii nu au reușit să schimbe tabela în prima jumătate a sfertului și intrau în ultimele 10 minute cu cuțitul la os. Ultimul sfert a fost echilibrat, calificarea fiind practic decisă în ultimul minut, când scorul era +19 (92:73) în favoarea oltenilor. O aruncare de 3 puncte a lui Martinic a înclinat balanța în favoarea mureșenilor, în ultimele secunde de joc gazdele reușind să transforme numai două aruncări libere, scorul final fiind SCMU Craiova – BC Mureș 94:76 (43:39).

Cu diferență de un punct, mureșenii se alătură celor de la CSM CSU Oradea și U Banca Transilvania Cluj în urna tragerii la sorți a semifinalelor, a patra calificată urmând a se decide după returul partidei  CS Dinamo București – CS Energia Tg Jiu programată pe 15 februarie, prima manșă fiind câștigată în deplasare de bucureșteni cu 78:72.

Alte știri din Baschet