Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Cupa României: BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea se luptă pentru trofeuFlaviu Buboi / SportPictures.eu
17 Apr 2019

Cupa României: BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea se luptă pentru trofeu

Astăzi a debutat în BTarena din Cluj turneul Final Four al Cupei României la baschet masculin, întrecere la care și-au câștigat dreptul de a participa formațiile Dinamo Știința București, BC CSU Sibiu, CSM CSU Oradea și deținătoarea trofeului, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca.

În prima semifinală s-au întâlnit revelația Dinamo și campioana sezonului regulat, BC CSU Sibiu, partida fiind decisă în ultimele 6 minute de joc de la momentul în care tabela indica scor egal 65:65. Cinci faulturi consecutive ale dinamoviștilor le-a oferit ”vulturilor” să se distanțeze la 74:66, apoi revenirea până la o posesie, 79:76, a formației cu a doua șansă în meci datorată unui ”four point play” al lui Willie Kemp s-a dovedit inutilă, deoarece sibienii au continuat să fie exacți de la linia de libere și au izbutit să se impună cu 82:78.

Mâine de la ora 19:30, în finala transmisă în direct de canalul Digi Sport 4 sibienii îi vor înfrunta pe cei de la CSM CSU Oradea, elevii lui Cristian Achim reușind să-și ia revanșa de la echipa gazdă a turneului pentru înfrângerea din Super Cupa României. Orădenii au preluat inițiativa de la jumătatea celui de-al doilea sfert și la jumătatea ultimului sfert aveau un avantaj consistent de 14 puncte, 62:48. Orgoliul gazdelor a răbufnit, Kyndall Dykes a ieșit din nou la rampă și și-a adus echipa la o posesie în spatele ”leilor”, 66:68, cu 16 secunde rămase de jucat, dar aceștia au făcut față presiunii și cu liberele transformate de Giordan Lee Watson au închis meciul.

 

Iată programul și rezultatele turneului:

Miercuri, 17 aprilie

Dinamo Știința București – BC CSU Sibiu  78:82 (17:21, 16:22, 21:19, 24:20)

CSM CSU Oradea – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca  70:66 (12:15, 22:13, 12:13, 24:25)

Joi, 18 aprilie

BC CSU Sibiu – CSM CSU Oradea

Alte știri din Baschet