Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Astra, prima finalistăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
24 Apr 2019

Cupa României: Astra, prima finalistă

Astra Giurgiu a câștigat dreptul de a evolua în finala Cupei României programată pe 25 mai pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti. Intrând în teren pentru returul cu CFR Cluj după victoria liniștitoare din meciul tur disputat în Gruia cu 3-1, elevii lui Costel Enache au lovit de două ori la interval de trei minute și și-au asigurat practic calificarea în ultimul act al competiției.

După o ocazie a oaspeților, șut Males scos de sub transversală de Lazar, Astra a deschis scorul pe arena ”Marin Anastasovici” în minutul 34, autor Butean cu o execuție ideală a unei lovituri libere de la 17 metri din unghi de 45 de grade ce a trimis balonul la vinclul colțului scurt. Dan Petrescu a ales să se descarce scoțându-l din teren pe Alexandru Ioniță și introducându-l pe Ciprian Deac, dar în minutul 37 Alibec a transformat o lovitură de la 11 metri acordată pentru faultul lui Mureșan la Valentin Gheorghe și scorul a devenit 2-0 pentru gazde. La cinci minute distanță Costache a redus diferența cu un șut la colțul lung din marginea careului lui Lazar după ce a fost angajat foarte bine de Omrani, tot el ratând egalarea în startul reprizei secunde cu un șut din apropierea colțului careului mic ce a trecut pe lângă bara de la colțul lung. Proaspăt introdus în teren pentru a impulsiona atacul formației campioane, Țucudean a obținut un penalty în minutul 64 după un duel cu Erico, dar Deac a fost ghicit de Lazar și tabela a rămas 2-1. Egalarea a survenit după numai două minute, Costache, omul meciului, trimițând simplu în plasă din interiorul careului balonul lovit cu umărul de Peteleu. Finalul de meci a fost marcat de accidentarea lui Omrani, francezul resimțindu-se după un duel cu Erico și acuzând o comoție cerebrală, fiind evacuat cu ambulanța și expediat la spital.

S-a încheiat Astra – CFR Cluj 2-2 (2-1) și giurgiuvenii așteaptă să afle mâine după partida FC Viitorul – CS U Craiova cine le vor fi adversari în finală.

 

Astra Giurgiu (antrenor Costel Enache): Lazar - Butean, Erico, Cestor, Radunovic - N. Roşu (min. 89 Biceanu), R. Pires - V. Gheorghe (min. 73 Begue), Alibec, Llullaku - Zoua (min. 76 Dima)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Jesus Fernandez - Peteleu, Mureşan, Lang, Camora (min. 46 Manea) - Hoban, Males - Costache, Moutinho (min. 61 Ţucudean), A. Ioniţă (min. 35 Deac) - Omrani

Alte știri din Fotbal