Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi extreme
Cupa Mondială de Cățărare pe Gheață – Bușteni
11 Ian 2014

Cupa Mondială de Cățărare pe Gheață – Bușteni

În perioada 15-18 Ianuarie, 2014, Clubul Alpin Român organizează la Bușteni a doua etapă din circuitul Cupei Mondiale de Cățărare pe Gheață.

Este pentru a  noua oară consecutiv când România găzduiește o etapă a acestui eveniment internațional desfășurat sub egida Uniunii Internaţionale a Asociațiilor de Alpinism.

Competiția este una deosebit de spectaculoasă, iar în acest an la Bușteni participă peste 90 dintre cei mai buni sportivi ai lumii, reprezentând până în prezent 15 țări: Azerbaijan, Canada, Cehia, Coreea, Elvetia, Franta, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA, Ukraina și România.

Concursul cu premii de peste 10.000 euro are două probe: viteză și dificultate – fiecare pe două categorii: masculin și feminin. Probele se vor desfășura pe parcursul celor 4 zile în etapele de calificări, semifinale și finale.

Competiția se desfășoară pe structuri artificiale de 25 m înălțime, acoperite parțial cu gheață.

Structura pentru proba de dificultate este considerată de unii sportivi de top printre cele mai grele din lume.

Structura pentru proba de viteză este cea pe care s-a stabilit recordul mondial de viteză la cățărare pe gheață.

Evenimentul  va avea loc la baza pârtiei Kalinderu din Bușteni și este organizat de Clubul Alpin Român împreună cu Primăria Buşteni şi Uniunea Internaţională a Asociațiilor de Alpinism.

Prima etapă a Cupei Mondiale se desfășoară înaintea etapei din România în Coreea de Sud, iar următoarele vor avea loc după - în Elveția, Franța, Italia și Rusia.

sursa: clubulalpinroman.net

Alte știri din Sporturi extreme