Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Cupa Mondială IBU la biatlon feminin, a treia zi
10 Ian 2014

Cupa Mondială IBU la biatlon feminin, a treia zi

La Ruhpolding (Germania) a avut loc după orele prânzului proba de biatlon individual 15 km la feminin, din Cupa Mondială IBU, etapa a 5-a. Ieri şi alaltăieri, se derulaseră probele de ştafetă la masculin şi feminin.

Startul de astăzi a fost luat de 98 de participante, toate trecând linia de sosire, pe o partie protejată bine de condiţiile meteo prielnice.

România a avut trei reprezentante, Eva Tovalfi, Reka Ferencz şi Luminiţa Pişcoran, primele două fiind în luptă directă pentru locul acordat ţării noastre la Olimpiada de Iarnă din februarie, de la Soci-Rusia. Cele trei au participat în urmă cu două zile şi la proba de ştafetă.

Eva Tofalvi a terminat cei 15 km pe locul 52, cu timpul 44:54,3 minute, la aproape 4 minute şi jumătate de locul întâi, cu 3 focuri ratate. Reka Ferencz a ajuns pe locul 77 cu timpul 47:77,0 minute şi 2 focuri ratate. Luminiţa Pişcoran s-a clasat pe 92 cu timpul 50:25,5 minute şi 6 focuri ratate.

Nicio sportivă din România nu a acumulat puncte în clasamentul general de biatlon, dar Eva Tovalfi s-a calificat după cursa de azi în a treia probă a etapei, cea de urmărire, de duminică, 12 ianuarie.

Clasamentul final al celor mai bune concurente la această probă de 15 km este următorul:

1. Gabriela Soukalova, Cehia – 40:32,6 minute

2. Darya Domracheva, Bielorusia – 41:06,9 minute

3. Veronika Vitkova, Cehia – 41:11,2 minute

De notat faptul că Gabriela Soukalova a câştigat şi cealaltă probă similară din lună, la Östersund, câştigând astfel micul trofeu de cristal al probei individuale feminine.

Competiţia continuă mâine cu proba masculină de individual 20 km, având startul după-amiază.

Alte știri din Sporturi de iarnă