Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa Ligii: Masacru în prelungiriRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
17 Nov 2016

Cupa Ligii: Masacru în prelungiri

Dinamo este ultima echipă calificată în semifinalele Cupei Ligii Adeplast și va juca în această fază cu Steaua. Alb-roșiii au obținut biletele pentru semifinale după ce au învins Astra la Giurgiu cu trei goluri înscrise în prelungirile partidei.

Meciul a debutat cu ocazia lui Alibec din minutul 10: lansat de Budescu, șeptarul campioanei rămâne față în față cu Brănescu, dar soluția șutului pe jos la colțul scurt este intuită de portarul oaspeților și tabela rămâne nemodificată. Pentru numai trei minute, însă, deoarece Gnohere reușește să înscrie la cealaltă poartă după o fază la care defensiva giurgiuvenilor a fost o adevărată boemă: în flancul stâng Vali Lazăr a trecut prea ușor de Oros, iar centrarea la 6 metri a fost reluată de vârful dinamovist fără să fie nici măcar jenat de Geraldo și Fabricio, aflați la câțiva metri distanță după ce au interpretat greșit faza. După alte trei minute, Alibec ia o acțiune pe cont propriu și pătrunde în careul advers, dar șutul său din unghi la colțul lung nu prinde cadrul porții, apoi în minutul 28 trioul Alibec-Teixeira-Budescu croșetează apărarea dinamovistă și ultimul trage puțin pe lângă poartă din 16 metri.

Același trio colaborează în minutul 48 avându-l la finalizare pe Alibec, a cărui cursă de 30 de metri s-a încheiat cu un șut sec ce l-a învins pe Brănescu. Bucuria gazdelor a durat doar cinci minute, defensiva lui Șumudică fiind din nou total deconectată la o fază fixă, un corner bătut scurt duce mingea la Oliva, centrarea acestuia găsindu-l complet nemarcat la 6 metri pe Palic, croatul înscriind cu capul din plonjon pentru 2-1. Nedelcearu comite o greșeală în propriul careu în minutul 68 și îl plachează pe Alibec la o fază la care mingea se îndepărta de poartă. ”Centralul” Marcel Bîrsan a indicat fără să pregete punctul cu var, iar Budescu a transformat cu siguranță readucând egalitatea. Lucrurile puteau deveni complicate pe finalul celor 90 de minute după ce Vali Lazăr a văzut direct cartonașul roșu în minutul 80, când l-a călcat pe gleznă pe Lovin. Rămași în 10, dinamoviștii au rezistat în ultimele minute și au dus meciul în prelungiri.

Aici Dinamo s-a desprins în minutul 91 prin golul lui Popa, angajat la 6 metri de Hanca și scăpat prea ușor din marcaj de Geraldo, apoi în minutul 103 i-a venit rândul lui Hanca să înscrie transformând un penalty acordat pentru un fault comis de Fabricio la Popa. După ce a ripostat peste măsură pentru acordarea loviturii de pedeapsă, Fabricio a văzut cartonașul roșu și situația Astrei, condusă cu două goluri, se complica. A devenit chiar imposibilă după ce Nicoară a văzut și el ”roșu” în minutul 106, apoi Hanca dă lovitura de grație în minutul 115 și stabilește scorul final, Astra – Dinamo 2-5 (0-1, 2-2).

 

Astra (antrenor Marius Șumudică): Gavrilaş - Oros (min. 46 Kortzorg), Geraldo, Fabricio - Stan, Boubacar (min. 46 Lovin), Seto, Teixeira (min. 96 Ioniță), Nicoară - Budescu - Alibec

Dinamo (antrenor Ioan Andone): Brănescu - Ceccarelli (min. 91 Romera), Maric, Nedelcearu, Oliva - Busuladzic - Hanca,  Nistor, Palic (min. 56 Dudea), V. Lazăr - Gnohere (min. 75 Popa)

Alte știri din Fotbal