Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa Ligii: FC Botoșani, a treia echipă din sferturile de finalăIonut Tabultoc / SportPictures.eu
09 Aug 2016

Cupa Ligii: FC Botoșani, a treia echipă din sferturile de finală

Ediția 2016-2017 a Cupei Ligii Adeplast a luat startul astăzi odată cu primul fluier al partidei dintre FC Botoșani și CSM Poli Iași. Disputată pe terenul primei echipe, partida a decis adversara Stelei din sferturile de finală ale competiției.

Gazdele au tranșat victoria de partea lor cu un gol înscris rapid, în minutul 9 de Lorand Fulop, fratele mai mic al lui Istvan Fulop, cel care l-a găsit liber în mijlocul careului ieșean și i-a pasat decisiv. Mijlocașul de 19 ani a preluat nestingherit și l-a învins pe Caparco cu un șut pe jos la colțul lung. Tot el a fost aproape de a dubla avantajul pe tabelă în primul minut de prelungiri ale primei reprize la o fază în care Vașvari, angajat de Istvan Fulop pe o zonă liberă din careul ieșean, a optat pentru o pasă pentru colegul său, pasă trimisă paralel cu poarta lui Caparco în locul unui șut.

Bordeianu, cu un șut din lovitură liberă de la 30 de metri scos greu de Caparco, și Matulevicius, cu o lovitură de cap din 10 metri ce a trimis balonul peste transversală, au semnat ocaziile botoșenenilor din repriza secundă. Ieșenii au dat semne în ofensivă odată cu intrarea lui Andrei Cristea, cel care a ratat cea mai mare ocazie a oaspeților în minutul 76, un șut din voleu de la 8 metri, situație în care Albuț a fost salvat de Miron, fundașul botoșenean interpunându-se pe traiectoria balonului. Gazdele au terminat partida în 10 după eliminarea lui Bordeianu în al doilea minut de prelungiri pentru al doilea cartonaș galben, însă importantă a fost victoria obținută.

FC Botoșani – CSM Poli Iași 1-0 (1-0) și botoșenenii sunt, astfel, a treia echipă calificată în sferturi după Astra și Steaua, urmând ca în această fază să întâlnească formația roș-albastră.

 

FC Botoşani (antrenor Leo Grozavu): Albuţ - Patache, Plămadă, Miron, Popovici - Istvan Fulop, Vaşvari, Bordeianu, Lorand Fulop (min. 61 Greu) - M. Roman (min. 60 Golofca), Matulevicius (min. 78 Astafei)

CSM Poli Iaşi (antrenor Nicolo Napoli): Caparco - Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu - Mitici, Ştefănescu (min. 58 Piccioni) - Ciucur (min. 57 A. Cristea), Gheorghe, Bole - D. Roman

Alte știri din Fotbal