Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa Ligii Adeplast: Pandurii trec de DinamoBogdan Iordache / Mediafax Foto
17 Feb 2015

Cupa Ligii Adeplast: Pandurii trec de Dinamo

La Târgu Jiu a avut loc prima manșă a semifinalei Cupei Ligii Adeplast dintre Pandurii și Dinamo București. Meciul, care a inaugurat oficial sezonul de primăvară, a adus în teren două distribuții cu modificări importante în comparație cu formulele de echipă folosite la sfârșitul anului trecut. Dacă pentru gazde intrarea perechii de fundași centrali Cordoş – Vasiljevic și a mijlocașului central Pintilii a conferit siguranță și o bază solidă pentru construcția ofensivă, în garnitura dinamoviștilor grefele făcute nu au dat satisfacție. Cuplul Cristescu – Elhamed nu a făcut față trioului Anton – Pintilii – Nistor și a fost nevoie de apariția lui Gavrilă în locul lui Grozav, șters pe parcursul primei reprize, pentru a echilibra balanța.

Partida a debutat abrupt. Mihai Roman, cel care a marcat de două ori în ”Ștefan cel Mare” în partida din turul campionatului, a deschis scorul în minutul 7 după o pasă de manual a lui Pintilii care l-a lăsat singur cu Farnolle, portarul dinamovist fiind penalizat pentru ieșirea sa inoportună dintre buturi. Jocul curge într-o singură direcție în prima repriză, dinamoviștii fiind incapabili să găsească o cale de acces către buturile lui Gliwa.

După pauză, tot gazdele sunt la cârma jocului și ratează o serie de ocazii prin Pintilii, Nicoară și Dan Nistor, însă pe măsură ce timpul trece Dinamo pare a fi mai prezentă în jumătatea adversă, însă fără a construi ocazii clare. Egalarea vine dintr-o jumătate de ocazie, dar ceea ce era important era modificarea tabelei. O angajare în spatele liniei fundașilor gorjeni l-a găsit liber pe Marius Niculae, care a trimis din cădere în bara porții lui Gliwa, iar Steliano Filip, venit la susținere, a îndeplinit formalitatea de a trimite mingea în plasă. Era minutul 78 și gazdele s-au aruncat din nou în atac. Izbăvirea a venit mai repede decât credeau suporterii gazdelor, eroul fiind Eric, intrat de mai puțin de un minut în joc, care duce scorul la 2-1 în minutul 84 cu largul concurs al lui Nedelcearu, vârful Pandurilor trimițând mingea în plasă la colțul lung din colțul careului mic.

S-a terminat Pandurii – Dinamo 2-1 (1-0), iar decizia se va lua în meciul retur ce va avea loc în ”Ștefan cel Mare” în data de 11 martie.

 

Pandurii (antrenor Eduard Iordănescu): Gliwa - Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic - Anton, Pintilii, Nistor - Buleică (min. 82 Pleaşcă), Roman, Nicoară (min. 67 Shalaj)

Dinamo (antrenor Mihai Teja): Farnolle - Barboianu, Durimel, Nedelcearu, S. Filip - Cristescu (min. 82 Boubacar), Elhamed - Lazăr (min. 61 Bilinski), Alexe, Grozav (min. 46 Gavrilă) - M. Niculae

Alte știri din Fotbal