Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa Ligii: ASA, specialista competițieiMircea Rosca / SportPictures.eu
07 Sep 2016

Cupa Ligii: ASA, specialista competiției

ASA Târgu Mureș devine o specialistă a Cupei Ligii Adeplast. Dacă în campionat elevii lui Dan Alexa au înregistrat înfrângeri pe linie, parcursul din Cupa Ligii Adeplast este remarcabil, după victoria din deplasarea de la Mediaș obținând o calificare dramatică, la lovituri de departajare, pe terenul celor de la CFR Cluj.

Gazdele au dominat prima repriză, una mai degrabă anostă, însă fără a-și construi mari ocazii de gol. În minutul 20 Cristi Bud a încercat un șut din colțul careului mare al mureșenilor, dar balonul trimis de el a trecut pe lângă cadrul porții lui Mingote, apoi cea mai importantă șansă de gol s-a derulat opt minute mai târziu. La o fază prelungită de atac a clujenilor mingea ajunge la 25 de metri central pe poarta lui Mingote, iar Laurențiu Rus șutează sănătos și lovește la firul ierbii bara din dreapta portarului mureșenilor.

În repriza secundă jocul se animă pe măsură ce timpul se scurge. Tiago Lopes lovește bara celeilalte porți la fel ca și Rus, șutul său din afara careului fiind deviat de Mingote, apoi în minutul 58 Bud, lansat perfect în adâncime de Rus, îl lobează pe Mingote, dar Claudiu Belu-Iordache respinge acrobatic din fața porții goale. Ocaziile clujenilor s-au răzbunat în minutul 64, când Kuku urmărește o respingere în careul gazdelor și trimite o torpilă direct la vinclul porții lui Marc. Deschiderea scorului contrar cursului jocului crește tensiunea în rândul echipei gazdă, alimentată și de tragerile de timp ale mureșenilor. Egalarea survine în minutul 83, autorul ei fiind Cristi Bud cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare perfectă primită de pe partea dreaptă, apoi finalul este electrizant, în antiteză cu debutul partidei. În minutul 90 Gabi Matei trimite un șut puternic, dar care nu prinde cadrul porții lui Marc, după care în al patrulea minut de prelungiri Marius Constantin a fost aproape de autogol prelungind pe spate, cu capul, un balon ce îl putea depăși pe Mingote, dar portarul oaspeților s-a destins ca un arc și a scos în corner. În ultimele secunde de joc Gabi Mureșan a bătut o lovitură liberă de la 19 metri și a lovit bara.

S-a intrat în prelungirile partidei, ambele echipe fiind afectate de consumul de energie făcut pe durata timpului regulamentar. Tot Gabi Mureșan și tot din lovitură liberă este aproape de gol în minutul 108, dar Marc este atent și respinge în corner, aceasta fiind unica ocazie notabilă din cele 30 de minute ale prelungirilor.

Loteria penalty-urilor a început cu golul lui Nascimento, apoi Gabi Mureșan înfruntă fluierăturile tribunei și egalează. Andrei Mureșan transformă și el, iar Marius Constantin trimite mult în înaltul peluzei. Mingote repară greșeala colegului său parând execuția lui Tiago Lopes, după care Gabi Matei transformă. Alexandru Neagu înscrie cu sânge rece în dreapta lui Mingote, dar Emil Dică restabilește egalitatea. Cristi Bud trage pe jos și pe centru și înscrie, Surdu înscrie și el și după prima serie de 5 lovituri egalitatea persistă. Laurențiu Rus trage peste transversală și Claudiu Belu-Iordache transformă lovitura decisivă și ASA Târgu Mureș se califică, așadar, în semifinalele Cupei Ligii Adeplast în detrimentul celor de la CFR Cluj, scorul final fiind 6-5 (0-0, 1-1, 1-1).

Se cunoaște astfel prima semifinală a Cupei Ligii Adeplast, ASA urmând a fi gazdă în meciul tur de pe 21 decembrie cu ACS Politehnica Timișoara, bănățenii organizând returul pe data de 1 martie 2017.

 

CFR Cluj (antrenor Vasile Miriuță): Marc - Tiago Lopes, Larie, Mureşan, Peteleu - Rus, Nascimento - Chiriţă (min. 57 Negruț), Ruiz (min. 78 Hodgyai), Nouvier (min. 71 Neagu) - Bud

ASA Târgu Mureş (antrenor Dan Alexa): Mingote - Marius Constantin, Gabi Mureşan, Dobrosavlevici - Gabi Matei, Belu-Iordache, Kuku, Deaconu (min. 62 Emil Dică) - Feketics (min. 83 Gaston Mendy), Surdu, Zicu (min. 46 Candrea)

Alte știri din Fotbal