Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa Ligii: ASA redivivaValentin Macrea / SportPictures.eu
10 Aug 2016

Cupa Ligii: ASA rediviva

Sosirea lui Dan Alexa la cârma celor de la ASA a produs șocul scontat și a convertit potențialul echipei mureșene într-o victorie de moral. În a doua partidă a optimilor Cupei Ligii Adeplast târgmureșenii au învins în deplasare la Mediaș la mai puțin de trei săptămâni de la partida din debutul campionatului câștigată de gazdele de la Gaz Metan.

Partida de astăzi a fost o lecție de pragmatism predată de echipa oaspete, care a trimis de două ori balonul în plasa lui Greab din cele trei ocazii create. După ce a ratat o reluare aparent simplă din careul mic în minutul 55, Zicu s-a revanșat 20 de minute mai târziu când a trimis simplu după ce balonul în poartă după ce a interpretat bine o acțiune a lui Kuku și a evitat sancționarea unei poziții de afară din joc. În minutul 80 decarul mureșenilor a ieșit la rampă și ca pasator, servindu-l ideal pe culoar pe Feketics, iar acesta s-a dus cu balonul până în poarta medieșenilor după ce l-a driblat și pe Greab.

Elevii lui Cristi Pustai au ratat două bune ocazii pe finalul primei reprize: în minutul 40 Buziuc a reluat cu capul de la 6 metri pe lângă poarta lui Stăncioiu, iar în minutul 42 Bic a trimis în bară după o ”bicicletă” în careul oaspeților și șut prin surprindere. Până la primirea primului gol, medieșenii au expediat un șut periculos prin căpitanul Ciprian Petre în minutul 49, apoi în minutul 65 Buziuc trimite puțin peste transversală dintr-o poziție ideală, găsit singur în colțul careului mic de pasa perfectă a lui Ciprian Petre.

Scorul final al întâlnirii a fost Gaz Metan – ASA 0-2 (0-0), o victorie ce poate schimba macazul mureșenilor după o perioadă nefastă. Ei vor întâlni în sferturile de finală învingătoarea partidei de mâine dintre CFR Cluj și CSU Craiova.

 

Gaz Metan (antrenor Cristian Pustai): Greab - Romeo (min. 75 Trif), Stanciu, Danci, Muth - Petre, Zaharia (min. 58 Olaru), Bic, Buziuc - Eric, Gavra

ASA (antrenor Dan Alexa): Stăncioiu – Dobrosalevici, Candrea, Cordoş, Mendy (min. 72 Ursu) - Matei, Kuku - Hamed (min. 54 Feketics), Ioniţă II, Zicu - Ciolacu (min. 43 Iordache)

Alte știri din Fotbal