Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Cupa Europei la floretă feminin – ediția 2019Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
17 Sep 2019

Cupa Europei la floretă feminin – ediția 2019

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București, în colaborare cu Federația Română  de Scrimă, organizează, pentru al șaselea an consecutiv, Cupa Europei și Memorialul „Tudor Petruș”, ambele la floretă feminin. Aceste evenimente vor avea loc la Sala „Ana Pascu” din București.

Memorialul „Tudor Petruș”, competiție care este și satelit al Federației Internaționale de Scrimă, la care vor participa 58 de sportive din 15 țări, va avea loc duminică, 22 septembrie 2019, începând cu ora 09.00. Finala competiției va avea loc la ora 18.00. Ediția I, din 2018, a fost câștigată de Mălina Călugăreanu, care în finală, a depășit-o pe redutabila Marta Cammilletti, din Italia, cu scorul de 15-13.

Cupa Europei la floretă feminin va avea loc luni, 23 septembrie 2019, începând cu ora 09.00. Ediția din acest an va alinia la start campioanele naționale din Ucraina, Marea Britanie, Spania, Republica Moldova, Bulgaria și România.

Echipa Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București”, compusă din floretistele Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Andreea Gheorghe și Anca Săveanu, este antrenată de Florin Gheorghe și Virgil Sălișcan.

Programul competiției:
09:00          Debut competiție
15:00          Finală

Intrarea publicului la competiție va fi liberă.

 

Cupa Europei la Floretă feminin este o competiție intercluburi, care se adresează echipelor campioane naționale en-titre. Confederația Europeană de Scrimă a acordat României, pentru a șasea oară consecutiv, dreptul de a organiza această competiție, iar datorită faptului că echipa de floretă a CSA „Steaua București” a cucerit titlul de campioană națională și în anul 2018, clubul militar este din nou organizator.

La ediția precedentă, echipa CSA ”Steaua București” a câștigat medalia de argint, în vreme ce trofeul i-a revenit clubului CS Aeronautica Militare din Italia.

Este îmbucurător faptul că organizarea Cupei Europei la floretă feminin de către CSA „Steaua” București a devenit un eveniment consacrat pentru scrimă, atât la nivel național, cât și european.

 

sursa: csasteaua.ro

Alte știri din Scrimă