Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa EHF: Thriller în Bănie! SCM Craiova s-a calificat în finală!Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Apr 2018

Cupa EHF: Thriller în Bănie! SCM Craiova s-a calificat în finală!

Oltencele au trăit periculos în fața propriilor suporteri, dar cu un final pe muchie de cuțit au remizat 18:18 (9:10) cu turcoaicele de la Kastamonu Belediyesi GSK și s-au calificat în finala Cupei EHF.

După victoria la limită 23:22 din urmă cu o săptămână, SCM Craiova a mers cap la cap cu echipa oaspete reușind abia spre finalul primei reprize să se desprindă la două goluri avantaj 8:6, însă turcoaicele s-au mobilizat și cu patru goluri consecutive au trecut la un scor ce le asigura calificarea, 8:10, dar până la pauză avantajul a fost minim grație golului înscris de pe semicerc de Klikovac.

Imediat după reluare fetele noastre au înscris de două ori și au dictat ritmul în primele minute, însă din nou Kastamonu a obținut avantaj de două lungimi 13:15 și 15:17. Sub spectrul pierderii calificării, elevele lui Bogdan Burcea și Dumitru Berbece au căutat să iasă din stereotipia jocului care înghesuia acțiunea în centru și au avut succes surprinzându-și adversarele, egalarea veninid la 17 și apoi la 18. Ultimul minut în care au gestionat inteligent atacul le-a adus în cele din urmă calificarea binemeritată cu scorul general de 41:40.

Golurile partidei au fost înscrise de Apipie-Ţicu – 6, Florianu – 4, Pricopi, Nikolic, Ardean Elisei, Klikovac – câte 2, însă trebuie menționată contribuția consistentă a portărițelor Stanciu și Dumanska.

În finala competiției SCM Craiova o va întâlni pe Vipers Kristiansand, echipa norvegiană eliminând formația daneză Viborg HK cu scorul general de 60:57. Datele la care se dispută meciurile finalei sunt 5 sau 6 mai pentru tur, pentru retur fiind rezervate zilele de 12 sau 13 mai.

Alte știri din Handbal