Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa EHF: SCM Craiova răstoarnă pronosticurile și scrie istorieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Mar 2018

Cupa EHF: SCM Craiova răstoarnă pronosticurile și scrie istorie

O victorie de senzație și o calificare incredibilă în semifinalele Cupei EHF pentru SCM Craiova la capătul deplasării din Rusia! După succesul din campionat în fața liderului autoritar CSM București, elevele lui Bogdan Burcea au predat o lecție de ambiție și determinare rusoaicelor de la Handball Club Lada Togliatti chiar în fieful acestora.

Oltencele au jucat un handbal încântător în Sportkomplex USK ”Olimp” și au făcut spectacol în prima repriză pe care au câștigat-o la șase goluri diferență, 8:14, după o paradă a Iuliei Dumanska și un gol în ultima secundă al lui Pricopi. Rusoaicele au pornit cu un alt tonus a doua jumătate a jocului și au micșorat handicapul la un singur gol, 19:20 la jumătatea reprizei, dar oltencele au refăcut rapid diferența de trei goluri, pe care au păstrat-o până la finalul partidei.

După 23:25 în urmă cu o săptămână în Bănie, SCM Craiova a învins cu 26:23 (14:8) la Togliatti și a obținut calificarea în penultimul act al competiției. Golurile au fost înscrise de Valentina Ardean Elisei – 9, Cristina Florianu – 6, Ana Maria Țicu și Zeljka Nikolic – câte 3, Dana Pricopi – 2, Maria Radoi, Bobana Klikovac și Patricia Vizitiu – câte o reușită.

În semifinale putem asista la un duel românesc, deoarece sorții au decis ca SCM Craiova să o întâlnească pe învingătoarea dublei dintre HC Zalău și turcoaicele de la Kastamonu Belediyesi GSK. Învingătoare în primul meci cu 29:28, jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici vor evolua mâine în deplasare la Kastamonu fără a-l avea pe bancă pe antrenorul lor, penalizat de federația europeană pentru că în meciul din prima manșă a protestat vehement la anumite decizii ale brigăzii de arbitri.

Alte știri din Handbal