Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa EHF: SCM Craiova oprește cupa în BănieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Mai 2018

Cupa EHF: SCM Craiova oprește cupa în Bănie

Fetele pregătite de Bogdan Burcea au scris o pagină de istorie în Sala Polivalentă din Craiova după ce în această seară au câștigat 30:25 (19:12) manșa retur a finalei Cupei EHF cu Vipers Kristiansand.

Învinsă în urmă cu o săptămână cu 26:22 (12:10), SCM Craiova nu a pierdut timpul și a pornit ca din pușcă în fața propriilor suporteri conducând cu trei lungimi, 7:4, în minutul 9. Diferența s-a mărit la 7 goluri, 15:8, în minutul 19 pe fondul unei evoluții electrizante a Anei Maria Țicu și Cristinei Florianu, dar și a portăriței Yuliya Dumanska.

Ecartul s-a menținut la pauză și s-a mărit la 9, 24:15, în minutul 38, însă norvegiencele au recuperat pas cu pas și s-au apropiat ameninmțător la 29:24, un singur gol de intrarea în posesia trofeului. Pe o scădere de nivel a jocului gazdelor, care nu au mai avut aceeași luciditate în atac și au ratat câteva ocazii în minutele de final, norvegiencele au avut șansa de a înscrie golul decisiv în ultimele secunde, dar Dumanska a fost magistrală cu două intervenții la aceeași fază. Se poate spune că portărița de origine ucraineană a fost cea care a țintuit trofeul în panoplia echipei craiovene.

Scorul final al partidei a fost SCM Craiova - Vipers Kristiansand 30:25 (19:12) și cu scorul general de 52:51 oltencele aduc primul trofeu european al anului în România.

Alte știri din Handbal