Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa EHF: O victorie și o înfrângere în sferturile de finalăPaul Ursachi / SportPictures.eu
04 Mar 2018

Cupa EHF: O victorie și o înfrângere în sferturile de finală

Sferturile de finală ale Cupei EHF au programat sâmbătă partidele manșei tur, două dintre acestea desfășurându-se în România.

SCM Craiova a primit vizita rusoaicelor de la Handball Club Lada Togliatti, puternica formație fiind câștigătoarele grupei principale B cu 5 victorii și o singură înfrângere. Elevele antrenorului Bogdan Burcea au părăsit învinse sala Polivalentă, scorul fiind 23:25 (9:15), partida retur urmând să se dispute săptămâna viitoare la Togliati.

După o primă repriză în care au fost net inferioare adversarelor lor, oltencele au evoluat la un nivel superior după pauză, însă revirimentul lor a fost stopat de defensiva organizată și foarte agresivă a rusoaicelor. Jocul dincolo de limita regulamentului a fost penalizat de arbitrii israelieni cu nu mai puțin de opt eliminări de 2 minute, însă inferioritățile numerice nu le-au împiedicat pe puternicele Dmitrieva (8 goluri), Nosikova (6 goluri) sau Vedekhina (4 goluri) să depășească în forță apărarea oltencelor. Pentru SCM Craiova cea mai bună marcatoare a fost Cristina Florianu cu 8 goluri, urmată de Ana Maria Țicu cu 6 reușite și lidera din teren Valentina Ardean Elisei, 3 goluri.

Mai mult succes au avut jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici, HC Zalău învingând în sala ce poartă numele emblematicului tehnician formația turcă Kastamonu Belediyesi GSK. Începută ezitant de gazde, conduse cu cinci goluri 8:13 în minutul 18, partida a fost încheiată cu un succes la limită în urma unui gol înscris de Constantinescu cu 24 de secunde înainte de final. HC Zalău a învins cu 29:28 (12:15) și duminica viitoare va încerca să provoace surpriza în Turcia în fața unei echipe titrate la nivel internațional. G

olurile victoriei au fost înscrise pentru formația sălăjeană de Rob – 9, Trif – 7, Drăguț, Irimia – câte 4, Panici – 3 și Constantinescu – 2.

Alte știri din Handbal