Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa EHF: Înfrângeri în deplasarePaul Ursachi / SportPictures.eu
07 Ian 2018

Cupa EHF: Înfrângeri în deplasare

SCM Craiova și HC Zalău au pierdut partidele din turul inaugural al fazei grupelor din Cupa EHF, cea de-a doua competiție continentală a hanbalului feminin.

Oltencele s-au deplasat în Franța pentru partida contra celor de la Brest Bretagne Handball și au lăsat o bună impresie, jucând de la egal la egal cu echipa care a terminat pe locul secund ediția anterioară a campionatului din Hexagon și care se află actualmente pe locul 2 în ierarhia internă după campioana Metz. Elevele lui George Burcea și Dumitru Berbece au început curajos și au condus chiar cu patru goluri (6:2), dar gazdele au revenit până la pauză și au încheiat cu un avantaj de trei goluri (13:10). Cursa de urmărire în care s-au aruncat după pauză oltencele nu a fost încununată de succes, chiar dacă s-au apropiat la o singură lungime (20:21), iar finalul a aparținut gazdelor care s-au impus în cele din urmă cu 25:22. Cea mai bună marcatoare a celor de la CSM Craiova a fost Cristina Florianu, autoare a 7 goluri din 13 aruncări. De remarcat prestația Valentinei Ardean-Elisei, cu 5 goluri din 5 aruncări, veterana fiind a doua cea mai prolifică jucătoare a oaspetelor și la egalitate cu principalele marcatoare ale gazdelor, Pauline Coatanea și Jovana Stoiljkovic. În celălalt meci al grupei A se întâlnesc în această seară danezele de la Randers HK și rusoaicele de la Kuban Krasnodar. Sâmbăta viitoare la Craiova va sosi Randers HK pentru meciul din etapa a doua, iar la Krasnodar se deplasează Brest Bretagne Handball.

Pe Boligmappa Arena din Larvik, HC Zalău nu a rezistat în fața multiplei deținătoare a Ligii Campionilor. Partida a fost controlată integral de Larvik, norvegienele intrând la pauză cu un avantaj de opt goluri (15:7). Elevele lui Gheorghe Tadici nu au rezistat asaltului gazdelor, din rândul cărora a ieșit în evidență Kristine Breistøl, autoare a 9 goluri pe parcursul întregii partide. În partea a doua a meciului zălăuancele au limitat proporțiile dezastrului și au restrâns ecartul de la final la cinci lungimi, scorul indicat de tabelă fiind de 28:23 în favoarea gazdelor. Din grupa D mai fac parte echipele H 65 Höörs HK (Suedia) și DHK Banik Most (Cehia), scandinavele impunându-se în meciul disputat ieri pe teren propriu cu 28:27. La sfârșitul săptămânii viitoare are loc etapa a doua, duminică HC Zalău primește vizita suedezelor, în timp ce sâmbătă Larvik se deplasează în Cehia.

Alte știri din Handbal