Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa EHF: HC Dobrogea Sud și SCM Craiova avansează în turul 2 preliminarBogdan Danescu / SportPictures.eu
08 Sep 2019

Cupa EHF: HC Dobrogea Sud și SCM Craiova avansează în turul 2 preliminar

Primele echipe românești angrenate în Cupa EHF au depășit primul prag și au obținut calificarea în turul 2 preliminar al competiției europene.

În cea destinată băieților, HC Dobrogea Sud a învins la Constanța cu 29:16 (16:9) formația turcă CIP Travel Antalyaspor A.S. după ce în prima manșă au încheiat la egalitate, scor 24:24. Cei mai buni marcatori ai ”delfinilor” au fost Chiuffa cu 6 goluri și Malinovic și Nistor, fiecare cu câte 5 reușite. În turul 2 preliminar în care este deja prezentă SCM Politehnica Timișoara, elevii lui Zvonko Sundovski vor înfrunta formația maghiară Csurgói KK, primul meci urmând a se disputa la Constanța pe 5 sau 6 octombrie, iar returul peste o săptămână în deplasare. Bănățenii vor evolua contra grecilor de la Olympiacos SFP, primul meci pe teren propriu.

În competiția feminină, SCM Craiova a avut o misiune mult mai simplă, elevele lui Bogdan Burcea disputând sâmbătă și duminică în Sala Polivalentă din cetatea Băniei ambele meciuri ale înfruntării cu italiencele de la Jomi Salerno. Ieri scorul a fost 30:21 (15:9), iar astăzi oltencele au câștigat cu 29:17 (15:9), Vizitiu și Țicu fiind cele mai bune marcatoare cumulat în cele două partide cu 12, respectiv 11 goluri. În turul 2 preliminar, ele vor evolua împotriva norvegiencelor de la Tertnes Bergen, primul meci în deplasare pe 12 sau 13 octombrie, returul o săptămână mai târziu.

Și Măgura Cisnădie și-a aflat adversara, este vorba de formația ucraineană HC Galychanka Lviv care va sosi în România pentru prima manșă. Corona Brașov va fi și ea gazda primei întâlniri din turul 2 preliminar, dar adversara o va afla abia peste o săptămână și se va alege între spanioloaicele de la Super Amara Bera Bera și elvețiencele de la LK Zug Handball.

Alte știri din Handbal