Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa EHF: Avem cel puțin o echipă românească în faza grupelorRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
22 Oct 2019

Cupa EHF: Avem cel puțin o echipă românească în faza grupelor

Astăzi a avut loc la Viena tragerea la sorți a meciurilor din turul 3 preliminar al Cupei EHF la handbal feminin, ultima fază înaintea celei a grupelor competiției. După ce SCM Craiova a ratat calificarea pierzând duminică cu 20:33 al doilea meci disputat în Sala Polivalentă din cetatea Băniei contra norvegiencelor de la Tertnes Bergen, în urna tragerii la sorți s-au aflat Gloria Bistrița, calificată direct în această fază, Corona Brașov și Măgura Cisnădie.

Sorții au decis ca primele două formații să se întâlnească una cu cealaltă și implicit ca România să aibă o reprezentantă în faza grupelor, primul meci urmând a se disputa pe 9 sau 10 noiembrie la Bistrița, iar returul o săptămână mai târziu la Brașov. Pentru Gloria este prima participare europeană, iar șansa unei duble cu Corona le întredeschide poarta către o calificare mult dorită într-o fază avansată a competiției.

Măgura Cisnădie are, în schimb, o adversară mult mai bine cotată, echipa spaniolă Rocasa Gran Canaria, câștigătoare a EHF Challenge Cup în 2016 și 2019 și eliminată de cehoaicele de la DHK Banik Most în calificările ediției curente a EHF Champions League. Prima partidă se va juca pe insula din Oceanul Atlantic, trupa pregătită de Alexandru Weber urmând să preia rolul de gazdă la o săptămână distanță.

Alte știri din Handbal