Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cupa Davis: Ungur revine senzațional și România conduce cu 2-0Ovidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
04 Mar 2016

Cupa Davis: Ungur revine senzațional și România conduce cu 2-0

Condus cu 2-0 la seturi, Adrian Ungur a răsturnat situația de pe tabelă și a adus a doua victorie a României în întâlnirea cu Slovenia din turul 1 al Grupei I, Zona Euro/Africană a Cupei Davis by BNP Paribas.

Grega Zemlja, slovenul clasat pe locul 181 ATP, s-a impus în primele două seturi cu 6-4 grație unor break-uri picate la momentul oportun, în ghemul 7 din primul set și în ghemul 6 din al doilea și părea imposibil pentru Adrian să reintre în joc.

Cu ajutorul extraordinarului public și al lui Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei noastre, piteșteanul a renăscut în setul 3 și a găsit răspunsul potrivit pentru serviciul exploziv al slovenului în ghemul 6. Break-ul a readus speranța și aceasta s-a concretizat în primul set al compatriotului nostru, însă suspansul reapare pe finalul de set 4.

După ce a salvat o minge de break și meci la 4-5, setul a intrat în tiebreak pe care Ungur l-a controlat perfect și l-a forțat pe Zemlja să își asume riscuri pe care nu le putea gestiona.

S-a intrat astfel în decisiv, slovenul dă semne evidente că cedează lupta, Adrian se distanțează la 3-0 și apoi 4-1, dar Zemlja egalează la 4 și apare o nouă strângere de inimă. Compatriotul nostru risipește temerile realizând un nou ghem de serviciu și realizează break-ul victoriei punând capăt partidei după trei ore și 20 de minute cu scorul 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4.

Victoria înseamnă un punct imens pentru România, meciul de dublu de mâine în care suntem cerți favoriți putând pune capăt emoțiilor și deschide calea către întâlnirea cu Spania din luna iulie.

Alte știri din Tenis de câmp