Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cupa Davis: Programul meciurilor întâlnirii Ucraina-RomâniaAFP / Mediafax Foto
30 Ian 2014

Cupa Davis: Programul meciurilor întâlnirii Ucraina-România

Mâine debutează la Dnepropetrovsk întâlnirea din turul inaugural al Grupei I euro-africane dintre România și Ucraina.

În urma tragerii la sorți efectuată astăzi, prima întâlnire îi va opune începând cu ora 14:00 pe Adrian Ungur (122 ATP) și Serghei Stakhovsky (85 ATP), revenit în ultim moment în echipa Ucrainei după o accidentare. Adrian Ungur a fost preferat lui Marius Copil pentru acest meci, probabil și datorită victoriei directe pe care Adrian a repurtat-o recent asupra lui Marius în turneul de la Heilbronn (Germania). Stakhovsky a avut un debut de an bun, cu semifinală jucată la Sidney, însă Australian Open s-a încheiat foarte repede pentru el, după ce nu a reușit să treacă de primul tur. Ne punem speranțe în capacitatea lui Adrian de a se mobiliza și de a construi un meci echilibrat, după ce în urmă cu 4 ani a cedat în 4 seturi – 2-6 7-6(3) 5-7 5-7 – în fața lui Stakhovsky în meciul de Cupă Davis disputat la la Arenele BNR. Al doilea meci al zilei îl vor disputa Victor Hănescu (72 ATP) și Ilia Marcenko (160 ATP), cu șanse teoretice de victorie pentru Hănescu. Marcenko a jucat calificări la Australian Open și a trecut două tururi pentru a capota în meciul decisiv de accedere pe tabloul principal, acolo unde Victor a jucat două tururi.

Sâmbătă de la ora 16:00 este programată întâlnirea de dublu pentru care căpitanul nejucător Andrei Pavel i-a anunțat pe Horia Tecău și Victor Hănescu, însă este posibil ca Victor săi facă loc altui component al echipei, cel mai probabil lui Marius Copil. De partea cealaltă, căpitanul nejucător al selecționatei Ucrainei, Mihail Filima, a optat pentru Denis Molceanov și Serghei Bubka, ultimul revenit după mai bine de un an după accidentul cu multiple semne de întrebare pe care l-a avut la Paris. Și aici pot surveni modificări de ultim moment, însă dublul nostru are acumulată mai multă experiență și sperăm că va înregistra o victorie decisivă pentru soarta întâlnirii.

Ultimele meciuri sunt programate duminică după următorul program: Hănescu – Stakhovsky de la ora 14:00, urmat de Ungur – Marcenko.

Meciurile se vor disputa în complexul Megaron Tennis Club și vor fi transmise în direct de TVR2.

Alte știri din Tenis de câmp