Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cupa Davis: Programul întâlnirii cu ZimbabweMircea Roșca / SportPictures.eu
04 Apr 2019

Cupa Davis: Programul întâlnirii cu Zimbabwe

Grand Hotel Ceahlău din Piatra Neamț a găzduit tragerea la sorți a întâlnirii de Cupa Davis, România - Zimbabwe, din primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa Africa.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, sponsorul principal al echipei naționale de tenis a României, Dragoș Chitic, primarul orașului Piatra Neamț, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, și Phil Evans, de la lTF, arbitrul principal al acestei întâlniri, au fost în prezidiu, domnul Arsene fiind cel care a decis ordinea de joc pentru prima zi.

Astfel, Marius Copil, nr. 1 în echipa României, îl va întâlni, începând cu ora 15, pe Benjamin Lock, nr. 2 în echipa lor, pentru ca, la 20 de minute după terminarea acestui meci, să intre pe terem Dragoș Dima și nr. 1 de la Zimbabwe, Takanyi Garanganga.

Sâmbătă, de la ora 12, primii pe teren intră jucătorii de dublu, Horia Tecău și Florin Mergea pentru România, respectiv frații Benjamin și Courtney Lock, pentru Zimbabwe.

În fine, Marius Copil - Takanyi Garanganga și Dragoș Dima - Benjamin Lock sunt ultimele două partide ale zilei de sâmbătă.

După tragerea la sorți a avut loc și conferința de presă a echipei României, prilej pentru compatrioții noștri de a ne reaminti importanța acestei întâlniri.

Astfel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, Gabriel Trifu, a declarat:"Mă bucur că Marius joacă primul meci şi sper să începem întâlnirea de la 1-0. Iar prin victoria lui să îi dea un plus de moral lui Dragoş Dima. Pentru că ne dorim ca şi el să facă un joc frumos şi să câştige. De când am început acest drum ne-am propus să accedem în Grupa I Mondială a Cupei Davis. Este o şansă pentru noi să facem acest lucru printr-o victorie în faţa echipei din Zimbabwe. Sperăm să fie aşa. Ne dorim să vină cât mai mulţi spectatori la sală mâine şi poimâine".

Marius Copil, primul român care intră pe teren vineri, s-a declaat pregătit să aducp primul punct României: "Eu sunt pregătit să intru, tragerea la sorţi nu contează aşa de mult, adică faptul că intru primul sau al doilea. Noi suntem gata şi vom da tot ce avem mai bun din noi pentru a câştiga şi a aduce două puncte mâine".
După meciul lui Marius, pe teren va intra și Dragoș Dima, pentru care este important ca sala să fie plină:"Eu sunt mulţumit de tragerea la sorţi, prefer să joc în al doilea meci ca să mă obişnuiesc un pic cu publicul, dacă vine... Eu fac un apel către suporteri să vină la meci şi să ne încurajeze. E important să ne folosim de energia publicului. Suntem optimişti înaintea acestei întâlniri".

Meciul de dublu, unul dintre cele mai așteptate într-o întâlnire de Cupa Davis, este un nou prilej pentru Florin Mergea și Horia Tecău de a juca în fața românilor.

"Tragerea la sorţi e doar o formalitate. Dar putem să zicem că e mai important că Marius (Copil) începe primul şi îi poate da mai multă încredere lui Dragoş (Dima). Noi suntem pregătiţi. Consider că bătălia cea mai mare o ducem cu noi, nu ne gândim prea mult la adversari. Consider că avem nivelul necesar să aducem punctele de care avem nevoie pentru a câştiga", a spus Florin Mergea, completat de Horia Tecău:"Începe Marius, jucătorul nostru numărul 1 şi cel mai experimentat. Dragoş are astfel puţin timp să intre în atmosferă înaintea meciului al doilea. E o zi foarte importantă cea de mâine. Sper ca publicul să vină în număr cât mai mare şi să ne susţină. E foarte important pentru noi ca ei să fie gălăgioşi. Ăsta e farmecul competiţiei, faptul că ai ocazia să joci acasă în faţa publicului propriu. Încercăm să fim în cea mai mare formă mâine şi poimâine. Sperăm ca şansa să fie de partea noastră".

Programul intâlnirii de Cupa Davis România - Zimbabwe:

Vineri, 5 Aprilie

- ora 14.45 - Ceremonia de deschidere
- ora 15.00 - 2 meciuri de simplu

Sâmbătă, 6 Aprilie

- ora 12.00 - 1 meci de dublu si 2 de simplu

 

sursa: frt.ro

Alte știri din Tenis de câmp