Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cupa Davis: Pierdem cu Belarus, jucăm barajul în toamnăMircea Rosca / SportPictures.eu
05 Feb 2017

Cupa Davis: Pierdem cu Belarus, jucăm barajul în toamnă

România a pierdut la limită întâlnirea cu echipa Belarusului din primul tur al Grupei I, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

După ce ieri a pierdut la dublu alături de Horia Tecău, Marius Copil ne-a reaprins speranțele cu o prestație foarte bună în partida disputată în deschiderea zilei de astăzi contra primei rachete a Belarusului, Ilya Ivashka, locul 175 ATP. Arădeanul a evoluat peste ce a arătat în acest debut de sezon și s-a impus în aproape două ore cu scorul de 7-5, 6-4, 6-1, succesul său egalând scorul general, 2-2.

Meciul decisiv s-a jucat între Adrian Ungur, locul 313 ATP, și Egor Gerasimov, locul 341 ATP. Al doilea jucător al echipei Belarusului a confirmat jocul bun de vineri contra lui Marius Copil și a câștigat și întâlnirea de astăzi cu Adrian fără a-i da prea multe șanse compatriotului nostru. Piteșteanul nu a fructificat o șansă într-un moment ce putea fi hotărâtor pentru soarta partidei: revenit de la 1-4 la 6-5, Adrian a ratat o minge de set, iar tiebreak-ul ce a urmat a fost câștigat de adversarul său după un minibreak făcut la 5-5. Cu un capital de încredere solid, Gerasimov a câștigat și următoarele două seturi, punând capăt după două ore și 20 de minute cu scorul 7-6 (5), 6-4, 6-4.

Cu scorul general de 3-2, Belarus va juca pentru promovarea în grupa mondială, în timp ce România se va lupta în luna septembrie cu selecționata Israelului pentru barajul de rămânere în Grupei I, Zona Europa/Africa.

Alte știri din Tenis de câmp