Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cupa Davis: Pe scut, din UcrainaAFP / Mediafax Foto
02 Feb 2014

Cupa Davis: Pe scut, din Ucraina

Primul meci al zilei i-a adus față în față pe Victor Hănescu și Serghei Stakhovsky. Ucraineanul nu reușește să își regleze serviciul și după două duble greșeli cedează primul break al meciului în ghemul doi, de ajuns pentru Victor de a-și trece în cont primul set pe baza unui serviciu mai exact. Meciul este frumos, jocul este variat și datorită faptului că se confruntă doi jucători care lovesc reverul cu o singură mână și nu se cramponează să joace de pe linia de fund a terenului.

Debutul setului 2 este dezamăgitor pentru noi, cu Stakhovsky devenit din ce în ce mai precis în lovituri și alternând loviturile lungi cu scurte care îi crează disconfort lui Victor. Pe nesimțite, scorul ajunge la 5-0 în favoarea ucraineanului, însă Victor reușește o succesiune de trei ghemuri și reaprinde speranța. Dar Serghei îi refuză al doilea break consecutiv și egalează situația la seturi cu un scor în oglindă – 6-3. În acest set Victor a contestat câteva decizii ale arbitrilor de linie, unele dintre acestea fiind validate de arbitrul de scaun doar bazându-se pe verdictul ajutoarelor sale.

Victor pierde pe serviciul său în debutul setului 3 și continuă să vină din urmă până la 4-2. Victor continuă să abuzeze de venirile la fileu, iar Stakhovsky îl lobează cu precizie de fiecare dată pentru a-și trece în cont al doilea break al setului. La 5-2 ucraineanul servește și cu un ghem alb întoarce scorul la seturi în favoarea sa.

Setul 4 are același debut, cu break rapid al lui Stakhovsky care pune distanță față de Victor și își calculează mai bine pașii atunci când avansează în teren. Reverul îi funcționează mai bine și, pe lovituri apăsate, îl obligă pe Victor să returneze înalt, ideale pentru voleuri câștigătoare. De asemenea, în raliurile lungi, Victor are tendința de a forța și scapă, de multe ori, în aut lovituri care căutau linia de fund. Cumulate cu un serviciu precis, acestea sunt elementele care au dus scorul la 5-3. Pe serviciul său, Victor anulează o minge de meci la 30-40, însă primul avantaj îi aparține lui Stakhovsky și de data aceasta finalul este inevitabil. 3-6, 6-3, 6-2, 6-3 pentru Stakhovsky și Ucraina are 3-1 la meciuri și calificarea asigurată.

Pentru noi, urmează în septembrie Letonia lui Gulbis (locul 23 ATP) într-un meci decisiv pentru rămânerea în grupa I Euro-africană. Sună ciudat, dar trebuie să acceptăm realitatea momentului și să sperăm că pepiniera tenisului românesc va reuși să propună cât de curând jucători capabili să readucă România într-o elită cu care eram obișnuiți la un moment dat.

Alte știri din Tenis de câmp