Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cupa Davis: Emoții și speranțeAndreea Alexandru / Mediafax Foto
01 Feb 2014

Cupa Davis: Emoții și speranțe

Horia Tecău și Marius Copil au format dublul României în meciul de astăzi de la Dnepropetrovsk din turul inaugural al Grupei I euro-africane contra reprezentanților Ucrainei, Denis Molceanov și Serghei Bubka junior.

Cu un break în ghemul 2, pe serviciul lui Bubka, băieții noștri păreau că își vor impune jocul. Lucrurile nu s-au întâmplat așa, ucrainenii recuperând pe serviciul lui Marius și egalând la 2. Horia își face cu greu serviciul pentru 3-2, Bubka servește inteligent pentru 3-3, iar pe serviciul lui Marius băieții noștri întorc de la 15-40 pentru a trece din nou la conducere. Molceanov gestionează bine serviciul și ucrainenii recuperează de la 0-30 egalând din nou la 4. Serviciul lui Horia ne aduce un ghem alb și ai noștri se îndreaptă cu pași hotărâți către scaune pentru odihna dintre ghemuri. Cei care sunt acum sub presiune sunt adversarii. La revenire, Horia continuă să etaleze jocul său de dublu de mare clasă, cu retururi de peste umăr în unghiuri foarte închise, imposibil de ajuns de adversari. Nu este destul pentru a face față serviciilor bine plasate de Bubka. Serviciul lui Marius nu funcționează corespunzător, ucrainenii pun presiune pe jucătorul nostru și convertesc a cincea minge de break pe care și-au procurat-o, pentru a închide setul cu un ghem alb – 7-5 și răsuflăm adânc: ce e de făcut?

Setul doi începe cu un deja vu: 2-0 cu break pe serviciul lui Bubka. Continuarea nu mai este aceeași ca în primul tur. Marius ”cade” bine pe minge la serviciu și cu avantajul pe care și-l construiește urcă diferența de ghemuri la trei, cea mai mare de până acum. Molceanov nu excelează, dar folosește inteligent serviciul pentru a-l pune într-o poziție incomodă pe Marius și recuperează pe tabelă. Nimic notabil în continuare și la 5-3 Horia ne aduce setul în urma unui ghem alb obținut pe un serviciu impecabil.

Al treilea set, același scenariu: ai noștri se detașează la 2-0 cu break pe serviciul lui Bubka, care, totuși, a revenit în meciuri oficiale după 14 luni de absență și, iată, ajunge să facă trei duble greșeli într-un ghem. La 3-2 apare prima sincopă pe serviciul lui Horia și ucrainenii egalează. Urmează Molceanov cu serviciul său incomod pentru un ghem alb. Este rândul lor să pășească relaxați pentru pauză. Horia și Marius egalează, urmează Bubka la serviciu și renasc speranțele noastre. Cu alte două duble greșeli, Bubka cedează nervos și se răzbună pe racheta sa la capătul unui ghem cedat alor noștri. Horia, cu probleme musculare la gamba stângă, se așează strângând din dinți pentru a servi pentru set și ne aduce și setul doi cu 6-4. La pauză, Andrei Pavel sare ca din arc de pe locul său și cere arbitrului de scaun o pauză medicală pentru a-l ajuta pe Horia.

Intrăm pe un nou teritoriu în setul patru, cu un nou scenariu și o nouă evoluție. Tricolorii nu găsesc antidot pentru serviciul lui Molceanov, Marius readuce egalitatea și urmează Bubka, care își face de această dată serviciul. Horia aduce un ghem în care am condus cu 40-0 și am câștigat la avantaj. Vine, apoi, și momentul mult așteptat: Molceanov își cedează pentru prima dată serviciul pe fondul unui retur al lui Marius în vizibilă creștere de calitate. Greutatea se mută încet-încet pe umerii lui Marius, care duce scorul la 4-2, în timp ce Horia își reduce zona de acțiune. Se ajunge la 5-3 și Molceanov readuce speranța pentru ucraineni cu serviciul său. La 5-4, Marius se instalează pe linia de fund pentru a servi pentru meci. Începem numărătoarea inversă:: 15-0 cu smash al lui Marius, 30-0 cu serviciu puternic returnat afara de Bubka, 40-0 cu as. Molceanov ne ține în loc cu un retur incredibil, dar Marius știe să servească bine și încheie meciul de aproape două ore jumătate cu un as de gală. 5-7, 6-3, 6-4, 6-4 și speranțele renasc pentru ai noștri. Totul stă în rachetele lui Victor Hănescu și Adrian Ungur, care îi vor întâlni mâine, începând cu ora 14:00, pe Serghei Stakhovsky și respectiv Ilia Marchenko.

Alte știri din Tenis de câmp