Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cupa Davis: Egalitate după prima ziMihaela Bobar / SportPictures.eu
18 Sep 2021

Cupa Davis: Egalitate după prima zi

În sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca a debutat astăzi partida dintre România și Portugalia contând pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis by Rakuten.

Filip Cristian Jianu (317 ATP) şi Joao Sousa (150 ATP) au deschis ostilitățile, lusitanul impunându-se cu scorul de 6-3, 7-5 după un joc în care diferența de poziționare în clasamentul mondial nu a fost vizibilă. A fost, însă, pusă în valoare experiența superioară, Joao Sousa reușind să facă rebreak în setul secund după ce Filip obținuse primul ghem contra serviciului pentru a se distanța la 3-1. Chiar dacă a ținut aproape și a mers până la 5-5, compatriotul nostru a clacat în momentul decisiv: a cedat serviciul și de la 30-30 în ghemul 12 nu a mai avut puterea de a forța recuperarea break-ului.

Marius Copil (250 ATP) a echilibrat balanța la general cu o victorie tot în minim de seturi în fața lui Gastao Elias (215 ATP), scor 6-4, 6-3. Superioritatea arădeanului a fost evidentă în fața adversarului său de aceeași vârstă, 30 de ani, care însă își justifică poziția în clasament prin participarea la mai multe turnee în ultimul an. În primul set Marius a cedat doar 6 puncte în cele 5 ghemuri de serviciu din care trei în ultimul ghem al setului, când lusitanul a avut și singura minge de break, iar în cel de-al doilea act Gastao Elias a obținut un singur punct în 4 ghemuri pe lansarea arădeanului. Să sperăm că Marius va avea aceeași prestație consistentă în meciul de mâine contra lui Joao Sousa și va aduce victoria necesară câștigării

Ziua a doua a partidei va începe de la ora 12:00 cu meciul de dublu dintre perechile Marius Copil/Horia Tecău şi Joao Sousa/Gastao Elias, urmat de cele două partide de simplu, Marius Copil - Joao Sousa, respectiv Filip Cristan Jianu - Gastao Elias.

Alte știri din Tenis de câmp