Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cupa Davis: Egal după prima ziMihaela Bobar / SportPictures.eu
05 Apr 2019

Cupa Davis: Egal după prima zi

Astăzi a debutat la Piatra Neamț întâlnirea dintre România și Zimbabwe din primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa Africa, a Cupei Davis. Aparent simplă pe hârtie ținând cont de diferența de clasament a protagoniștilor, întâlnirea s-a dovedit mai complicată decât era cazul.

Astfel, în primul joc al zilei Marius Copil, nr. 1 în echipa României și locul 80 ATP, a fost învins de Benjamin Lock, nr. 2 în echipa lor și locul 546 ATP, după o prestație de nerecunoscut. Arădeanul nu s-a putut baza pe principala sa armă, serviciul, și a cedat trei break-uri, iar jocul său la retur nu i-a adus decât un singur ghem pe serviciul adversarului, scorul final fiind de 6-4, 7-5 în favoarea blondului reprezentant al țării africane.

Lucrurile au revenit la normal în cea de-a doua partidă a zilei, în care Dragoș Dima, locul 327 ATP, s-a impus cu 6-3, 6-3 în fața primei rachete a selecționatei Zimbabwe, Takanyi Garanganga, locul 449 ATP. Compatriotul nostru a ratat cinci mingi de set în primul act pe care îl putea încheia mai devreme, dar în cel de-al doilea a fost mult mai pragmatic și a convertit ambele șanse de break de care a dispus.

Mâine este ziua decisivă pentru obținerea victoriei, de la ora 12 fiind programat meciul de dublu în care Horia Tecău și Florin Mergea îi vor înfrunta pe frații Benjamin și Courtney Lock, apoi se vor disputa partidele Marius Copil - Takanyi Garanganga și Dragoș Dima - Benjamin Lock.

Alte știri din Tenis de câmp