Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cupa Davis: Două meciuri, două victorii și calificare pentru tricoloriMihaela Bobar / SportPictures.eu
19 Sep 2021

Cupa Davis: Două meciuri, două victorii și calificare pentru tricolori

În cea de-a doua zi a partidei dintre România și Portugalia contând pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis by Rakuten au fost programate trei partide, dar doar două s-au disputat până la momentul aflării câștigătoarei duelului dintre cele două echipe.

Primul meci din sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca a fost partida de dublu dintre perechile Marius Copil/Horia Tecău şi Joao Sousa/Gastao Elias, una în care experiența constănțeanului și acuratețea serviciului au înclinat balanța în favoarea tricolorilor. Cu câte un break pe set, Horia și Marius au pus punct partidei după o oră și 12 minute, un antrenament perfect pentru arădean, care a disputat apoi partida de simplu contra lui Joao Sousa (150 ATP). Clasat pe locul 250 ATP, Copil a avut nevoie de set decisiv pentru a se impune în fața lusitanului, la capătul unui joc ce a durat o oră și 48 de minute scorul fiind 6-3, 2-6, 6-4.

În aceste condiții, scorul la general a devenit 3-1 pentru România, echivalent cu câștigarea partidei cu Portugalia și meciul cu numărul 5 dintre Filip Cristian Jianu (317 ATP) și Gastao Elias (215 ATP) nu s-a mai disputat. Conform Federației Române de Tenis, tricolorii vor mai juca în noiembrie 2021 într-un meci de baraj pentru a aceede în Calificările Davis Cup by Rakuten de anul viitor.

Alte știri din Tenis de câmp