Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Cupa Challenge: Teren impracticabil la TimișoaraCornel Alin Putan / SportPictures.eu
14 Ian 2017

Cupa Challenge: Teren impracticabil la Timișoara

Partida din etapa a cincea a fazei grupelor Cupei Challenge la rugby, între Timișoara Saracens și Stade Francais, a fost programată în data de 14 ianuarie 2017, cu începere de la ora 14.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, din Timișoara.

Inițial, arbitrul scoțian Scott Adamson a declarat suprafața de joc practicabilă, după ce bănățenii au degajat gazonul de zăpadă și au încercat dezghețarea suprafeței cu ajutorul unor generatoare electrice de mare putere.

După efectuarea tragerii la sorți, cu cei doi căpitani de echipă, oficialul delegat să conducă meciul, la presiunile taberei franceze, a amânat partida cu o oră. Cum nu s-a ajuns la o înțelegere amiabilă, Timișoara a primit un răgaz să găsească altă arenă, până la ora 16.30, partida putând fi, în aceste condiții, amânate pentru ziua de duminică.

A căzut și varianta Cluj Arena, după care s-a vehiculat ipoteza ca meciul să aibă loc tot la Timișoara, la 24 de ore distanță. Francezii nu au acceptat nici așa, ei plecând în aceeași după-amiază spre Budapesta, de unde mâine se vor îmbarca spre Paris.

În aceste condiții, EPCR, asociația continentală care organizează Cupa Challenge, poate decide ca scorul să fie omologat, la masa verde, cu 28-0 în favoarea celor de la Stade Francais. Francezii ar acumula și bonusul ofensiv, dacă această decizie va deveni realitate. Altfel, meciul se poate reprograma la o dată la care calendarele, intern și internațional, vor permite.

Într-un alt meci al grupei de Cupa Challenge, Edinburgh s-a impus pe terenul celor de la Harlequins cu 23-18.

 

Clasament:

1. Edinburgh 19

2. Harlequins 18

3. Stade Francais 11

4. Timișoara 0

Alte știri din Rugby