Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa Challenge: Potaissa ridică trofeulMircea Rosca / SportPictures.eu
20 Mai 2018

Cupa Challenge: Potaissa ridică trofeul

După victoria la diferență de 11 goluri pe teren propriu, AHC Potaissa Turda a pierdut la limită manșa retur a finalei cu grecii de la A.E.K. Atena și cu un scor general de 59:49 intră în posesia Cupei Challenge. Este primul trofeu ce intră în vitrina clubului turdean, în posesia acestuia intrând de-a lungul timpului CSA Steaua (2006), CS UCM Reșița (2007, 2008, 2009) și HC Odorheiu Secuiesc (2015).

În OAKA Olympic Hall Nikos Gkalis formația pregătită de Horațiu Gal a stăvilit elanul gazdelor din startul meciului și a preluat controlul jocului reușind să se distanțeze până la pauză la o diferență de 7 goluri, 11:18. Cu un +18 la general, turdenii au redus turația în ultimele 30 de minute și le-au permis gazdelor să revină pe tabelă și să încheie victorioși cu un gol în ultima secundă dintr-o aruncare de la 9 metri. Scorul final al partidei a fost A.E.K. Atena - AHC Potaissa Turda 27:26 (11:18) și după finala pierdută anul trecut cu Sporting Lisabona turdenii gustă din cupa victoriei.

Golurile partidei din această seară au fost înscrise de Asoltanei – 5, Cîntec – 4, Szoke, Adomnicăi, Stamate și Ghiță – câte 3, Thalmaier și Rotaru – câte 2, Iancu – o reușită.

Trebuie să reamintim întreg lotul pregătit de Horațiu Gal și să le adresăm felicitări pentru performanță portarilor Ludovic Varo, Ionuț Adrian Irimuș și jucătorilor de câmp Georgică Cîntec, Ionuț Rotaru, Roland Thalmaier, Roman Zacaciurin, Mihai Alexandru Asoltanei, Dragoș Iancu, Cristian Adomnicăi, Radu Alexandru Lazăr, Radu Ionuț Ștef, Nenad Savic, Marius Szoke, Radu Cristian Ghiță, Lucian Marian Ignat, Iulian Stamate.

Alte știri din Handbal