Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa Challenge: Pas mare pentru cucerirea trofeuluiMircea Rosca / SportPictures.eu
14 Mai 2018

Cupa Challenge: Pas mare pentru cucerirea trofeului

Formația AHC Potaissa Turda a obținut o victorie imensă, la propriu și la figurat, în manșa tur a finalei Cupei Challenge cu grecii de la A.E.K. Atena. Disputată la Cluj în sala ”Horia Demian”, partida a fost controlată autoritar de elevii lui Horațiu Gal care s-au impus cu 33:22 (14:11). Diferența de 11 goluri are darul de a-i mobiliza pe greci pentru meciul retur programat duminică, 20 mai, dar turdenii au arătat astăzi o maturitate în joc care ne conferă siguranța unui rezultat pozitiv și în deplasare.

Ei au fost cei care au dictat ritmul jocului din seara asta și s-au distanțat treptat până la șase goluri, 12:6 în minutul 24, dar câteva neconcordanțe în defensivă le-au permis grecilor să micșoreze diferența până la pauză. Irimuș a ieșit la rampă în partea a doua a meciului și a pus lacăt porții echipei gazdă, care a mărit în continuare diferența pe tabelă având experiența finalei de anul trecut când a pierdut la 9 goluri în deplasare și a recuperat doar 6 în retur în dubla cu Sporting Lisabona.

Diferența de 11 goluri de la final a fost stabilită prin golurile înscrise de Asoltanei, Cîntec și Ghiță – câte 7, Szoke – 4, Thalmaier și Zacaciurin – câte 2, Adomnicăi, Iancu, Ignat și Savic – câte o reușită.

Alte știri din Handbal