Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa Challenge: Două echipe românești în sferturile de finalăFlaviu Buboi / SportPictures.eu
16 Feb 2020

Cupa Challenge: Două echipe românești în sferturile de finală

Un rezultat de egalitate obținut pe secundele de final i-a asigurat formației CSM București calificarea în sferturile de finală ale Cupei Challenge la handbal masculin. Deținătoarea trofeului a abordat ieri la București returul cu suedezii de la Alingsas HK din postura de învingătoare în prima manșă, victoria cu 29:28 asigurându-le un confort moral care, însă, a fost o armă cu două tăișuri. După o primă repriză echilibrată încheiată la egalitate, 10:10, suedezii au luat inițiativa și s-au distanțat la trei goluri, 20:17, atunci când mai erau 6 minute de joc. Elevii lui Daniel Anca au revenit pe final și au izbutit să egaleze prin Teixeira pe secundele de final, scorul final fiind 24:24 (10:10). Golurile ”tigrilor” au fost înscrise de Teixeira 6, Ramba 5, Georgievski și Rotaru câte 4, Caba 3, Nica și Becheru câte unul.

Tot o calificare la limită a obținut astăzi și Potaissa Turda după o înfrângere la două goluri, 33:35 (19:18) în sala ”Gheorghe Barițiu” cu elvețienii de la BSV Bern. Succesul la 3 goluri din manșa tur, 36:33, i-a condus așadar pe elevii lui Horațiu Gal în sferturile de finală ale competiției, dar emoțiile au fost mari în ultimele 8 minute când oaspeții s-au distanțat pentru prima dată la patru lungimi, 26:30 și aveau calificarea în buzunar. Szoke, Dragaš, Pop și Talas și-au făcut datoria și au înscris goluri importante, iar Pavel a marcat cu 9 secunde înainte de final golul decisiv pentru calificare. Szoke a fost principalul marcator cu 9 goluri urmat de Dragaš 8, Ghiță și Pop câte 4 goluri, Talas 3, Rohozneanu 2, Cîntec, Pavel și Thalmaier câte unul.

Marți, 18 februarie va avea loc la Viena tragerea la sorți a meciurilor sferturilor de finală. Pe lângă CSM București și Potaissa Turda, în urnă vor intra AEK Atena (Grecia), HC Victor Stavropol (Rusia), Valur Reykjavik (Islanda), Halden Topphandball (Norvegia), HCB Karvina și HC Dukla Praga (ambele Cehia).

Alte știri din Handbal