Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Cupa CEV: Misiune imposibilă la Busto ArsizioRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Mar 2019

Cupa CEV: Misiune imposibilă la Busto Arsizio

După înfrângerea severă suferită în urmă cu o săptămână în sala Transilvania din Sibiu, CSM Volei Alba-Blaj nu a avut puterea de a provoca surpriza în manșa retur a finalei Cupei CEV la volei feminin pe terenul echipei italiene Yamamay e-work Busto Arsizio.

Având nevoie de două seturi pentru a-și asigura trofeul, italiencele nu au ezitat să fructifice șansa în aplauzele propriilor suporteri ce au populat cu generozitate arena Palayamamay din localitatea cu 80.000 de locuitori aflată la 30 de kilometri de Milano.

Partida a început cu un set nebun, plin de răsturnări de scor, decis de inspirația antrenorului Darko Zakoc de a cere arbitraj video la minge de set pentru blăjence. O atingere a fileului pe atac a adus punctul decisiv echipei noastre, care a abordat cu încredere setul secund, însă gazdele nu au înghițit afrontul câștigării setului și au pedepsit îndrăzneala blăjencelor câștigându-l cu 25:19 după ce au avut un avans confortabil de 10 puncte.

Mai atente în startul setului 3, elevele lui Darko Zakoc s-au distanțat la 9:5, 12:7 și 16:10, dar au fost egalate la 18, apoi își continuă ”remontada” pe serviciul lui Grobelna până la 20:18. A fost rândul Ioanei Baciu să servească și Alba-Blaj a egalat la 20. S-a mers cap la cap până la 23:23, dar un atac în aut al fetelor noastre le-a dat ocazia gazdelor să se apropie la un punct de câștigarea celui de-al doilea set și implicit a trofeului. Nu au ratat-o și bucuria s-a declanșat în tribune, italiencele trecându-și în cont cel de-al treilea trofeu al Cupei CEV alături de cele din 2010 și din 2012. Setul al treilea nu a avut istoric, iar partida s-a încheiat după o oră și 50 de minute cu scorul de 3:1 (25:27, 25:19, 25:23, 25:20).

Elevele lui Darko Zakoc merită felicitate pentru contribuția lor la spectacol, formația din Blaj bifând a doua finală de cupă europeană disputată în scurta istorie de 8 ani a clubului și în cei cinci ani de participare în competițiile europene intercluburi.

Alte știri din Volei