Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Cupa CEV: Două echipe românești în sferturile de finalăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
24 Ian 2019

Cupa CEV: Două echipe românești în sferturile de finală

Performanță excelentă a voleibalistelor de la CSM Volei Alba Blaj și CS Știința Bacău în optimile de finală ale Cupei CEV! Ambele reprezentante ale României au obținut victorii în minim de seturi în partidele retur și se numără acum între cele 8 echipe care se vor duela în continuare pentru trofeul competiției continentale.

Vicecampioanele de la CSM Volei Alba Blaj au avut o misiune ceva mai simplă decât colegele lor de campionat, deoarece s-au deplasat în Cehia pentru meciul cu VK Prostejov la adăpostul rezultatului din tur, un 3:0 ce le lăsa speranțe minime cehoaicelor. În Sport Centrum Prostejov, elevele lui Darko Zakoc au fost nevoite să facă față asaltului gazdelor în primul set, dar s-au impus în prelungirile acestuia și au depășit momentul critic al partidei. Ce a urmat a fost la îndemâna blăjencelor, care s-au impus cu 3:0 (27:25, 25:19, 25:18) cu contribuția consistentă a Nadjei Ninkovic, autoare a 16 puncte. În sferturile de finală ale competiției ele vor avea parte de un duel de foc cu turcoaicele de la Galatasaray Istanbul, primul meci în deplasare în perioada 5-7 februarie urmat de partida retur pe teren propriu la o săptămână distanță.

Știința Bacău a furnizat o adevărată surpriză în deplasare pe terenul olandezelor de la Sliedrecht Sport. Învingătoare la limită cu 3:2 (100:99 la numărul total al punctelor disputate) în partida tur disputată la Bacău pe 19 decembrie, fetele pregătite de Florin Grapă au evoluat exemplar în Sporthal De Basis din Sliedrecht și s-au impus cu 3:0 (25:20, 25:21, 25:22) dominându-și adversarele pe finalul primelor două seturi și revenind de la 7:12 în setul al treilea pentru a închide partida. Denisa Rogojinaru a adus 18 din totalul de 75 de puncte ale echipei moldave care va întâlni în sferturi cel mai probabil echipa cehă VK UP Olomouc, învingătoare cu 3:1 în partida tur pe terenul belgiencelor de la Asterix Axo Beveren, meciul retur fiind programat astăzi. Băcăuancele vor fi gazda meciului tur, duelul din sferturi având aceleași date orientative ca și al blăjencelor.

Alte știri din Volei