Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Cupa CEV: Blăjencele joacă a doua finală consecutivă de cupă continentalăValentin Macrea / SportPictures.eu
05 Mar 2019

Cupa CEV: Blăjencele joacă a doua finală consecutivă de cupă continentală

După finala disputată anul trecut în CEV Champions League, CSM Volei Alba-Blaj va disputa în acest sezon finala Cupei CEV după o dublă victorie în minim de seturi în penultimul act al competiției disputat contra Științei Bacău.

În această seară, în sala Transilvania din Sibiu, elevele lui Darko Zakoč au scris istorie pentru voleiul românesc și la capătul succesului cu 3:0 (25:14, 25:19, 25:23) suporterii clubului care are mai puțin de opt ani vechime în peisajul voleiului autohton au putut celebra cu merituoasele jucătoare calificarea în finala în care vor întâlni echipa italiană Yamamay e-work Busto Arsizio.

Cu sextetul de bază în teren în primele două seturi, blăjencele și-au asigurat calificarea, apoi, cu obiectivul îndeplinit, Darko Zakoč a apelat la jucătoarele pe care le-a folosit mai puțin pentru a închide partida.

La finalul partidei, antrenorul Darko Zakoč a declarat: ”Astăzi jocul a fost puțin mai relaxat de partea noastră și am început cu câteva greșeli pe care de obicei nu le facem, dar așa se întâmplă când începem ca favoriți. Am rezolvat această mică problemă și mă bucur că am obținut un mare succes pentru noi, pentru un club mic care se compară cu giganții Europei, deoarece nu toată lumea se poate califica timp de doi ani consecutivi într-o finală europeană. Nu vom fi doar mulțumiți de această calificare, avem mari ambiții și dorim să câștigăm Cupa CEV. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta avem 50% șanse de a câștiga trofeul. Felicit echipa! Îmi pare rău că nu ne-am calificat pentru faza grupelor Ligii Campionilor, deoarece echipa a fost creată pentru Liga Campionilor, dar acum avem șansa de a juca o nouă finală și acest lucru este minunat.”

Alte știri din Volei