Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Golf
Cupa Academiei de Golf Demis Papillon, câștigată de un român
26 Aug 2014

Cupa Academiei de Golf Demis Papillon, câștigată de un român

Cupa Academiei de Golf Demis Papillon, unul dinte cele mai mari turnee de golf din Europa Centrală și de Sud Est a fost câștigată de un român. Nicolae Kovacs un pasionat jucător de golf, a reușit să câștige turneul după doar 67 de lovituri, o performanță notabilă, dacă ținem cont de faptul că, în trecut, competiția era câștigată cu minimum 72 de lovituri.

Cupa Academiei de Golf Demis Papillon a atras anul acesta peste 120 de jucători din 10 țări, printre care România, Bulgaria, Polonia, Mexic, Germania și Franța. Este o nouă ediție a turneului de golf câștigată de un jucator român, Nicolae Kovacs atăturându-se astfel lui Bruno Negoiță, câștigătorul de anul trecut și Gabriel Iuşan câștigătorul ediției din 2011.

Clasamentul diviziei A din competitie:

  1. Nicolae Kovacs – 67 lovituri
  2. Gelu Matei – 70 lovituri
  3. Marc Jedlicki, Svetoslav Stanislavov, Bogdan Jigman – 72 lovituri
  4. Dinu Pescariu – 73 lovituri
  5. Razvan Marcu – 74 lovituri

Nivelul jocului a crescut foarte mult în ultimii ani, iar dovada este și numărul mic de lovituri de care a avut nevoie câștigătorul, Nocolae Kovacs, de la prima categorie - 67 față de <<parul>> terenului care este de 72 de lovituri. Același lucru l-am remarcat și la celelalte divizii și este un lucru îmbucurător că tot mai mulți practicanți ai golfului aleg să petreacă timp în pregătire și pe teren și asta îmi dă încredere că, la un moment dat, România va avea jucători pe tururile europene”, a declarant Demis Papillon, fondatorul academiei.

Competiția de anul acesta a marcat o premieră pentru Europa de Est în acest domeniu. 30 de jucători au concurat și la competiția desfășurată în nocturnă, denumită „Night Rainbow Golf Tournament” și câștigată de Ionuț Șișu.

Cupa Academiei de Golf Demis Papillon crește în anvergură de la an la an. Astfel, dacă în 2009 cupa era disputată de 30 de jucători, anul trecut au concurat 100, iar la ediția din acest an la turneu au participat 120 de jucători. Acum, Cupa Academiei a devenit unul dintre cele mai importante turnee de golf din Europa Centrală și de Sud Est și suntem convinși că anul viitor va atrage și mai mulți jucători, mai ales că și competiția desfășurată în nocturnă s-a bucurat de un real succes”, a mai spus Demis Papillon.

Ediția de anul acesta a fost  împărțită pe trei divizii valorice pentru seniori, dar a inclus și o categorie destinată doamnelor și una juniorilor.

Cupa Academiei a oferit premii în valoare de 10.000 de lei și a fost sponsorizată de Lenovo, Best BusinessTravel, Ad Line Solutions, Cramele Oprișor, The PUB – Universității și Dolce Bacio Tee & Coffee Shop.

Turneul din acest an a marcat și o altă premieră: Academia de Golf Demis Papillon s-a afiliat și va preda după metodele școlii de golf Gary Edwin din Australia, cu filiale deschise pe toate continentele lumii și care are sub contract jucători de top la nivel internațional în golf.

Alte știri din Golf