Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Box
Cu o stângă nu se face primăvară
19 Ian 2014

Cu o stângă nu se face primăvară

Lucian Bute (32 de lupte, 30 de victorii, 2 înfrângeri, 24 KO) a bifat duminică dimineaţă cea de a doua înfrângere din cariera de profesionist, pierzând la puncte în faţa haitianului Jean Pascal (29 de victorii, 2 înfrângeri, 1 egal, 17 KO), decizie unanimă a celor trei arbitri de ring care au punctat astfel: 117-110,117-111 și 116-112 pentru Pascal.

Venind într-un moment extrem de delicat al carierei pugilistului român, după dezastrul cu Froch din mai 2012, accidentarea la mâna stângă şi victoria neconvingătoare din meciul cu Denis Grachev (primul său meci după trecerea la categoria semigrea), această înfrângere ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte viitorul său în boxul profesionist.

Desfăşurat la Bell Center din Montreal în faţa a peste 21.000 de spectatori, mare parte din ei fani Bute, contând pentru titlurile WBC Diamond (onorific) şi NABF (local), meciul împotriva lui Jean Pascal a lăsat un gust amar tuturor celor prezenţi în sală, dar şi milioanelor de telespectatori, prin evoluţia super prudentă a celor doi combatanţi dar şi prin scenariul repetat obsesiv în 11 reprize din 12: amândoi pugiliştii ,,dansând’’ la mijlocul ringului aproximativ 2 minute şi jumătate din cele trei ale reprizei pentru ca ultimele 30 de secunde să însemne atac în forţă al haitianului şi încercări ale lui Bute de a gestiona avalanşa de lovituri primite. Singura rază de soare a acestei partide întunecate a apărut în ultima repriză când, simţind că a pierdut categoric la puncte, Bute a încercat cu un efort disperat să îl trimită la podea pe cel recunoscut în lumea boxului profesionist ca un foarte bun încasator!

A rezultat un spectacol de trei minute în care au fost schimbate lovituri cât în celelalte 11 reprize consumate, ieşind la iveală pentru prima dată stânga celebră a lui ,,mister KO’’, aşa cum este poreclit fostul campion IBF la categoria supermijlocie. Prea târziu însă, mult prea târziu pentru ce trebuia să însemne meciul revenirii şi relansării carierei sportivului nostru.

Deşi Bute a cerut revanşa chiar pe ring după declararea câştigătorului, este puţin probabil ca reţeta de marketing a acestui meci să mai poată funcţiona intr-o viitoare (posibilă) confruntare cu final ,,aşteptat’’.

Alte știri din Box