Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Gimnastică
powered by Artimex
Cronica primei zile a finalelor de la DohaAFP / Mediafax Foto
25 Mar 2016

Cronica primei zile a finalelor de la Doha

Prima zi a finalelor FIG Challenge Cup Series, care se desfășoară la Doha (Qatar), a avut in program evoluțiile fetelor la sărituri și paralele și pe cele ale băieților la sol, cal și inele, cu multe prestații de bună calitate. Între cele mai bune 8 la paralele s-au aflat și reprezentantele noastre Dora Vulcan și Diana Bulimar, care au încheiat pe locurile 7, respectiv 8, ele urmând a se afla și în finala de la sol, în a doua zi a finalelor (sâmbătă, de la ora 16.30 – ora locală), atunci când va avea loc și ultima apariție a specialistelor la bârnă, cu Cătălina Ponor cea mai bună în calificări.

Dacă săriturile feminine s-au încheiat cu succesul scontat al campioanei europene Giulia Steingruber (14.712), urmată de slovenele Teja Belak (14.337) și Tjasa Kysselef (14.087), atenția s-a îndreptat către paralele, finală în care s-au aflat Diana Bulimar și Dora Vulcan.

Din păcate, ambele, cu o evoluție sub ceea ce au arătat în calificări, n-au reușit să se afle printre candidatele la un loc spre zona podiumului, dovedindu-se, încă o data, că acest aparat reprezintă un punct nevralgic.

Cu toate acestea, au și circumstanțe atenuante, dacă avem în vedere că pentru Dora Vulcan acest concurs a reprezentat debutul în lumea mare a gimnasticii, la Doha făcând pasul spre juniorat și spre responsabilitatea unei prestații la nivelul senioarelor de elită – să nu omitem faptul că s-a calificat și în finala de la sol -, în timp ce Diana Bulimar vine și ea după lungă perioadă de inactivitate internațională concurențială. În calificări, Dora Vulcan a fost cotată cu 13.400 (5.0 / 8.400), de această dată a coborât cu 0.400, ca urmare a unei execuții sub cea precedent, ceea ce a echivalat cu locul 7. La rândul ei, Diana Bulimar – în calificări 13.650 (5.5 / 8.150) – a ratat exercițiul, astfel că a primit doar 11.925 (5.3 / 6.625), încheind pe locul 8.

 

sursa: romgym.ro

Alte știri din Gimnastică