Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Cronica CNIR Viteza & CE BMU Road Racing – AdâncataFRM.ro
16 Aug 2020

Cronica CNIR Viteza & CE BMU Road Racing – Adâncata

Clubul Pascota Ioan Ilie Timisoara a organizat primele doua etape ale Campionatului National al Romaniei la Viteza din sezonul competitional 2020, precum si etapele II si III din Campionatul European BMU. Concursul a fost organizat pe circuitul MotorPark din Adâncata, județul Ialomița, între 14 și 16 august 2020.

În Campionatul Național au concurat clasele: SuperSport 600 cc, SuperBike 1000 cc, 300cc, Oldtimer, Debutanti/Gold/Hobby 600 cc; Debutanti 1000 cc.

În campionatul BMU au concurat clasele: SP125 / SSP300 / SSP600 / SBK / F600 / F1000 / MK1000 și MK250.

Concursul a fost dedicat memoriei fostului campion Ionel Pascota Senior – Maestru al Sportului. Federația Română de Motociclism a acordat familiei Pascotă o distincție specială dedicată marelui sportiv, aceasta fiind înmânată cu ocazia Ceremoniei de Deschidere care a avut loc duminică 16 august 2020 pe linia de start a circuitului.

Având în vedere contextul legislativ actual, concursul s-a desfășurat fără spectatori și doar cu participanți care au trecut printr-un triaj medical obligatoriu. Vremea a fost foarte bună, o singură repriza scurtă de ploaie afectând 2 sesiuni de antrenamente cronometrate de sâmbătă la ora 13:00.

La clasa Superbike, Vlad Neaga a făcut sâmbătă cel mai bun timp al zilei în calificări, reușind în același timp și un record personal, depășirea barierei turului în sub 1 minut si 40 de secunde. În ciuda unui start foarte bun și câștigării rapide a unor secunde bune în fața sportivilor bulgari, Vlad a continuat să forțeze ieșind în decor în tura a patra. Sportivul clubului VN Motorsport Timisoara s-a vazut astfel nevoit să abandoneze și să piardă cele 25 de puncte pentru locul 1. Am notat însă prestația foarte bună a sportivului de la clubul MRM București Adrian Rus, acesta reușind să se impună pentru prima dată în Campionatul Național de Superbike al României. Duminică, bulgarul Martin Choy merge mult mai bine și se impune fără probleme în cursa clasei Superbike. Vlad Neaga încheie pe trei în Campionatul BMU și pe primul loc din Campionatul Național.

La clasa Supersport se impune în ambele etape ale Campionatul Național Ionel Pascotă de la clubul Pascotă I.I. Timișoara. A făcut o cursă foarte bună și Bârlădeanu Florin (Team BMR), acesta reușind să țină tot timpul plasa multiplului campion național la Supersport.

La clasa Debutanți 1000 are după primele 2 etape maxim de puncte Balaș Pantaziu Radu Nicolae de la ACSRU București. Tot 50 de puncte are și Bogdan Iulian Neagoe de la clubul VN Motorsport Timișoara.

La clasa Gold 600 se impune fără probleme în ambele etape Adrian Teodorescu de la MRM București.  Clasa Hobby 600cc a fost câștigată în ambele zile de concurs de Radu Virgil Georgian (Buha Moto Racing București).

Clasa 300cc a fost fără doar și poate cea mai interesantă de urmărit în aceste zile, în special datorită luptei strânse pentru victorie între Daria Gănescu (ACSRU București), și Robertino Dumitru (Racing Elis București). Totul a culminat insa cu contestații făcute de amândoi sportivii, vizate fiind neregularități tehnice ale materialului de concurs, rezultatele pentru cursa de duminica fiind inca sub investigatie.

La clasa Oldtimer se impune Ovidiu Adrian Rusu (Lupo Racing Timișoara) în ambele etape.

 

sursa: frm.ro

Alte știri din Motorsport