Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Croația a îmblânzit CamerunulAFP / Mediafax Foto
19 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Croația a îmblânzit Camerunul

Echipa croată a demonstrat că meciul bun făcut în fața Braziliei la debutul în Campionatul Mondial 2014 nu a fost o întâmplare. Ex-iugoslavii au jucat foarte determinat și au reușit să își impună punctul de vedere în fața unui Camerun obosit și fără orizont tactic.

Scorul s-a deschis repede, în minutul 11, când veteranul Olic, în vârstă de 36 de ani, a punctat la un turneu final mondial după o pauză de 12 ani, cifrată la 4393 de zile. Africanii nu au avut imaginație ofensivă în lipsa lu Eto'o accidentat. De parcă nu ar fi fost de ajuns, antrenorul german Volker Finke a mutat greșit, trecându-l pe M'Bia din centru în banda dreaptă. Iar cat acâmul să fie complet, Song l-a lovit intenționat cu cotul pe Mandzukic și a primit direct cartonașul roșu în minutul 40. 

Croația a jucat exact și a făcut un meci mare în partea secundă. Golurile au curs, Perisic, care îl servise pe Olic la deschiderea scorului, înscriind și el. În scenă a intrat apoi pofta de gol a atacantului Mandzukic, suspendat în primul meci. Vârful lui Bayern Munchen a punctat în două rânduri și a stabilit scorul final la 4-0. 

Leii neîmblânziți și-au pierdut cumpătul, iar în ultimele secvențe am asistat la un incident între Assou Ekoto și Moukandjou, stopat numai după intervenția lui Webo.

Camerunul este a treia echipă eliminată de la Campionatul Mondial, după Australia și Spania. Pentru Croația vine un meci capital în ultima etapă, când trebuie să învingă Mexicul pentru a ajunge în optimile de finală. Interesant este că ambele echipe se pot califica, în cazul în care Brazilia pierde în fața Camerunului, la o diferență trei goluri, iar Croația trece de Mexic la limită.

Alte știri din Cupa Mondială 2014