Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cristina Neagu a fost desemnată ”Mizuno Female World Handball Player 2015”Sebastian Tataru / Mediafax Foto
08 Ian 2016

Cristina Neagu a fost desemnată ”Mizuno Female World Handball Player 2015”

După cum anunță site-ul Handball-Planet.com, rezultatul campaniei de desemnare a celei mai bune jucătoare de handbal a lumii pentru anul trecut s-a încheiat miercuri cu românca Cristina Neagu în fruntea ierarhiei.

Clasamentul a fost stabilit având la bază opțiunile unui juriu format din 19 jurnaliști de handbal din 17 țări de pe trei continente, precum și a vizitatorilor site-ului. Cristina Neagu a acumulat în total 84 de puncte, la o distanță considerabilă față de principalele sale concurente – Nora Mork (52) și Heidi Loke (49). Locul al patrulea a fost obținut de Katarina Bulatovic cu 44 de puncte, în timp ce compatrioata sa Jovanka Radićević s-a clasat a cincea cu 39 de puncte. Cristina a avut un an de excepție în 2015, cu trofeul Liga Campionilor câștigat împreună cu echipa sa de club Buducnost Podgorica și cu o prestație remarcabilă cu naționala României la Campionatul Mondial din Danemarca, unde a câștigat medalia de bronz și a fost cea mai valoroasă jucătoare – MVP – a turneului.

De asemenea, în ea a câștigat titlul de cel mai bun inter stânga, ”World Best Left Back 2015”, cu 14.712 voturi avans față de toate celelalte 31 de alte jucătoare votate. Tot în ierarhia destinată fiecărui post în parte, Paula Ungureanu a întrunit sufragiile votanților pentru portărițe și cu 23 de puncte le-a devansat pe Katrin Lunde (22), Amandine Leynaud (19) și Clara Woltering (17).

Oana Manea a obținut locul 3 în ierarhia pivoților acumulând 19 puncte, fiind devansată de Heidi Loke (49) și Dragana Cvijić (23).

Alte știri din Handbal